Büyükşehir’den İzmit Sepetçi-Sekbanlı TOKİ konutlarıyla ilgili açıklama
Gündem, 19 Aralık 2023 06:34Büyükşehir, İzmit Sepetçi-Sekbanlı mahallelerinde yapımı devam eden TOKİ konutları ile ilgili kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini ifade etti.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, TOKİ’nin İzmit Sepetçi ve Sekbanlı mahallerinde yapımı devam eden konut projeleri ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Büyükşehir yönetimi, hak sahibi vatandaşların evlerine kavuşamamasının nedeni ile ilgili olarak kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini belirterek, “Büyükşehir Belediyemizin ‘Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı’ olması dolaysıyla inşaat ruhsatı ve iskân belgesi düzenlenme dışında herhangi bir yetki ve sorumluluğu bulunmamaktadır” açıklamasında bulundu.
KAMOUYU YANLIŞ BİLGİLENDİRİLİYOR
Yapılan açıklamada, “İzmit ilçesi sınırları içerisinde yer alan İzmit Sepetçi-Sekbanlı mahallelerimizde yapımı devam eden TOKİ konutları ile ilgili kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir. Şöyle ki; Söz konusu konutların yapımından itibaren teslime kadar geçecek süreçte Belediyemizin söz konusu alanın Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı olması dolaysıyla inşaat ruhsatı ve iskân belgesi düzenlenme dışında herhangi bir yetki/sorumluluğu bulunmamaktadır. Ayrıca ifade etmek gerekirse Belediyemiz üzerinde bulunan sorumluluğu yerine getirirken meri yasa ve yönetmelikler çerçevesinde hareket etmek zorundadır.”
“MEVZUAT GEREĞİ YEŞİL ETİKET ALINMADAN İSKÂN BELGESİ DÜZENLENEMEZ”
“Belediyemiz İzmit Sepetçi ve Sekbanlı mahallelerinde yer alan ve yapımı devam eden 38 Bloktan oluşan TOKİ konutları ile ilgili iskân başvurusu 17.11.2023 tarihinde yapılmıştır. Yapılan başvuru sonrası konutların kullanıma uygunluğu için hızlı bir şekilde arazi programı yapılmıştır. Bu süreçte fenni açıdan tüm blokların incelemesi tamamlanmıştır. Ancak söz konusu Blokların tamamında yer alan asansörlerin muayenesi ve sertifikalandırma işlemi kurumumuz dışında bu iş ile yetkilendirilmiş şirketler tarafından yapılmakta olup bu işlem tamamlanmadan ve Yeşil Etiket alınmadan bir yapıya iskân belgesi düzenlemek mümkün değildir. Halihazırda 38 Bloğun 23 tanesinin sertifikası düzenlenip Yeşil etiket alması dolaysıyla iskan belgesi düzenlenmiş olup kalan 15 Bloğun sertifikalandırılması ile ilgili çalışmalar şirket tarafından devam etmektedir. Bu çalışmaların bitmesini takiben kalan Bloklarında iskân belgesi düzenlenecektir” denildi.
Gündem, 19 Aralık 2023 06:34
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
