Büyükşehir’den İzmit Sepetçi-Sekbanlı TOKİ konutlarıyla ilgili açıklama
Gündem, 19 Aralık 2023 19:52Büyükşehir, İzmit Sepetçi-Sekbanlı mahallelerinde yapımı devam eden TOKİ konutları ile ilgili kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini ifade etti.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, TOKİ’nin İzmit Sepetçi ve Sekbanlı mahallerinde yapımı devam eden konut projeleri ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Büyükşehir yönetimi, hak sahibi vatandaşların evlerine kavuşamamasının nedeni ile ilgili olarak kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini belirterek, “Büyükşehir Belediyemizin ‘Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı’ olması dolaysıyla inşaat ruhsatı ve iskân belgesi düzenlenme dışında herhangi bir yetki ve sorumluluğu bulunmamaktadır” açıklamasında bulundu.
KAMOUYU YANLIŞ BİLGİLENDİRİLİYOR
Yapılan açıklamada, “İzmit ilçesi sınırları içerisinde yer alan İzmit Sepetçi-Sekbanlı mahallelerimizde yapımı devam eden TOKİ konutları ile ilgili kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir. Şöyle ki; Söz konusu konutların yapımından itibaren teslime kadar geçecek süreçte Belediyemizin söz konusu alanın Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı olması dolaysıyla inşaat ruhsatı ve iskân belgesi düzenlenme dışında herhangi bir yetki/sorumluluğu bulunmamaktadır. Ayrıca ifade etmek gerekirse Belediyemiz üzerinde bulunan sorumluluğu yerine getirirken meri yasa ve yönetmelikler çerçevesinde hareket etmek zorundadır.”
“MEVZUAT GEREĞİ YEŞİL ETİKET ALINMADAN İSKÂN BELGESİ DÜZENLENEMEZ”
“Belediyemiz İzmit Sepetçi ve Sekbanlı mahallelerinde yer alan ve yapımı devam eden 38 Bloktan oluşan TOKİ konutları ile ilgili iskân başvurusu 17.11.2023 tarihinde yapılmıştır. Yapılan başvuru sonrası konutların kullanıma uygunluğu için hızlı bir şekilde arazi programı yapılmıştır. Bu süreçte fenni açıdan tüm blokların incelemesi tamamlanmıştır. Ancak söz konusu Blokların tamamında yer alan asansörlerin muayenesi ve sertifikalandırma işlemi kurumumuz dışında bu iş ile yetkilendirilmiş şirketler tarafından yapılmakta olup bu işlem tamamlanmadan ve Yeşil Etiket alınmadan bir yapıya iskân belgesi düzenlemek mümkün değildir. Halihazırda 38 Bloğun 23 tanesinin sertifikası düzenlenip Yeşil etiket alması dolaysıyla iskan belgesi düzenlenmiş olup kalan 15 Bloğun sertifikalandırılması ile ilgili çalışmalar şirket tarafından devam etmektedir. Bu çalışmaların bitmesini takiben kalan Bloklarında iskân belgesi düzenlenecektir” denildi.
Gündem, 19 Aralık 2023 19:52
Yorumlar (0)
Ercan’dan Dokuzlar’a: Yüzsüzlük gizlenen raporlardadır
GEBKİM OSB standına perakende ve sanayi temsilcilerinden yoğun ilgi
Kardelen Hareketi’nde vefa İstanbul’da bir semt değil!
Fatih Erbakan'dan sert sözler!
AKP’li Dokuzlar, Hürriyet’i hedef aldı
Fevziye Cami Park alanı yenileniyor
MHP Dilovası’nda hanelere misafir oluyor
Çayırova’nın genç basketbolcuları Play-Off oynamaya hak kazandı
Huzurevinde müzik dinletisi
Bu yağmanın, ihanetin hesabını verin!
Yeni Cuma Parkı botanik bahçesine dönüşecek!
Vatandaşa at ve eşek eti yedirdiler!
Eski okul binası modern bir sosyal tesise dönüştürülecek
Körfez’in gelecek vizyonu ele alındı
İmamoğlu'nu suçlayan gizli tanık davadan çekildi
Anahtar Partililer Karamürsel’de kapısını çalmadıkları ev bırakmadılar!
Bülent Sarı: Haddehane ve çöp tesisleri kabul edilemez
İşverenlerden Erdoğan'a asgari ücret cevabı
Başkan Hürriyet cami cemaatiyle buluştu
Emekliye barınmayı dahi sağlayamayan bir ülke olmamalıydık
Akaryakıtta tabelalar gece yarısı değişti!
İzmit’te yeni yıl coşkusu başladı!
Büyükşehir ekipleri karlı günlere böyle hazırlanıyor!
İsmail Süer vefat etti
AKP’liler de güvenmiyor!
Başkan Ölmez, Kandıra’da çöp tesisi ile ilgili oylamada güldü mü?
Bu kütüphanelerde gençlerimiz geleceğe hazırlanıyor
İzmitlilere Halk Et soruldu
KOSGEB destekleri Gebze’de masaya yatırıldı
Vatandaşa bir dokun bin ah işit!
İzmit’te 50 yaş üstü vatandaşlara güç veren seminer!
Vali Aktaş, İzmit Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nu da ziyaret etti
Kocaeli'de insanı öldüren, doğayı katleden bir sanayi istemiyoruz
Sudan bahane ile Anahtar Parti'den istifa ettiler!
Körfez’de kariyer ve istihdam adına önemli organizasyon
Gram altında yeni rekor
Kartepe’de karlı tepeye çıkan yola el atıldı
Kandıralı Ertürk’ten AKP’lilere sert sözler!
Akıl dışı senaryoların ve iftiraların pervasızca üretildiği bir dönemi yaşıyoruz
