Bir garip asgari ücret açıklaması: Rakam talebinde bulunmadık
Gündem, 18 Aralık 2023 05:07Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikinci toplantısı sonrasında TÜRK-İŞ'ten yapılan açıklamada, “Asgari ücrette rakam talebinde bulunmadık yapılacak teklifi bekliyoruz” denildi.
Milyonlarca çalışanın gözü kulağı asgari ücrete yapılacak olan zamma çevrilmişken Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikinci toplantısı sona erdi.
Toplantı sonrası TÜRK-İŞ'ten ilk açıklama yapıldı.
Toplantı sonrası TÜRK-İŞ TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar'dan dikkat çeken açıklamalar geldi.
Ağar'ın açıklamasının tamamı şu şekilde:
“Şu an sonuç yok, görüşmeler süratle devam edecek. Kısa zaman içerisinde mutabakatla bitirilmesini arz ediyoruz. Rakam belli olmadığından dolayı bir şey söyleme imkanımız yok. Geçim şartları belli. Asgari ücretle çalışan insanların geçinemediği belli. Ev kirasını ödeyemediklerini biliyoruz. Büyükşehirlerde ev kirası 10 bin TL'den aşağı yoktur. O nedenle bunları iyi değerlendirmek lazım. Şu anda bir rakam ortada yok. Biz TÜRK-İŞ Genel Başkanımızla da görüşerek sonuca gitmeyi kısa zaman içerisinde düşünüyoruz.
Asgari en az ücret demektir. Asgari ücretle genelde çalışan insanlarımız sendikalı olmamasından dolayı bütün iş yerlerinde insanlarımız asgari ücretle çalışmaktadırlar. Ülkemizde büyük kayıt dışı var. Kayıt dışılığı konuşmak lazım. Ben kamuoyunda yanlış yönlendirmeme anlamında bizleri takip etsinler. Bu hafta içerisinde inşallah tekrar bir araya gelerek bu işin sonucuna gidilmesini düşünüyoruz. Günü belli değil görüşüp bize bilgi verecekler. Kısa zaman içerisinde bilgi verirler diye düşünüyoruz. Asgari ücretin insanlarımızı mutlu edecek şekilde sonuçlanmasını diliyoruz.
Biz talep eden kişiyiz, para veren kişi değiliz. Para verenler rakam söyleyecek ki biz ona göre değerlendirme yapacağız. Biz TÜRK-İŞ olarak bir rakam söylediğimiz zaman o rakamın altına inme şansımız yok. İşveren, hükümet tarafından bir rakam söylenecek ki biz evet, hayır diyeceğiz.”
Gündem, 18 Aralık 2023 05:07
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
