Meclis karıştı! AKP'liler kürsüyü işgal etti
Siyaset, 17 Aralık 2023 04:12TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sırasında TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca’ya “Adil yönetmiyorsunuz” diye tepki gösteren AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ve AKP’li milletvekilleri, Genel Kurul salonunu terk etti. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, aranın ardından "21 yılda bir ilke tanıklık yaptık AKP Grubu kürsü işgalinde bulundu, bir eylem ortaya koydu. İnanın öyle gözlerim doldu ki yıllarca yaşadığımız bir şeyi yapmak istedim; biber gazı olsa sıkacaktım. Eğer CHP ya da başka bir grup kürsü işgali yapsaydı Sayın Cumhurbaşkanı ilk çarşamba, 'anarşistler' derdi dedi.
TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sırasında TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca’ya “Adil yönetmiyorsunuz” diye tepki gösteren AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ve AKP’li milletvekilleri, Genel Kurul salonunu terk etti. AKP’liler daha sonra salona tekrar girerek kürsüyü işgal etti ve alkışlarla eylem yaptı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, verilen aranın ardından "21 yılda bir ilke tanıklık yaptık AKP Grubu kürsü işgalinde bulundu, bir eylem ortaya koydu. İnanın öyle gözlerim doldu ki yıllarca yaşadığımız bir şeyi yapmak istedim, biber gazı olsa sıkacaktım" dedi.
TBMM Genel Kurulu’nda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan’ın kadın cinayetleriyle ilgili iktidarı eleştirdiği konuşması sırasında AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca arasında tartışma yaşandı. Biçer Karaca, Özcan’ın konuşmasına tepki gösteren Zengin’i hatibin sözünü kesmemesi uyarısında bulundu. Biçer Karaca’ya “Adil yönetmiyorsunuz” diye tepki gösteren Zengin ve AKP’li milletvekilleri, genel kurul salonunu terk etti.
Özcan’ın konuşmasını tamamlamasının ardından alkışlarla tekrar salona giren Zengin ve AKP’li milletvekilleri, kürsünün etrafında toplandı. AKP’li vekillerin alkışlarla protestosu üzerine TBMM Başkanvekili Biçer Karaca, oturuma ara verdi. Verilen arada CHP’li milletvekilleri de AKP’li milletvekillerini alkışladı. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “CHP Grubunu kutluyorum, iktidar partisine eylem yaptırdı” dedi.
.jpg)
"BEN GRUBUMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM, AKP GRUBUNA BİLE EYLEM YAPABİLMEYİ ÖĞRETTİLER"
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, aranın ardından "21 yılda bir ilke tanıklık yaptık AKP Grubu kürsü işgalinde bulundu, bir eylem ortaya koydu. İnanın öyle gözlerim doldu ki yıllarca yaşadığımız bir şeyi yapmak istedim; biber gazı olsa sıkacaktım. Eğer CHP ya da başka bir grup kürsü işgali yapsaydı Sayın Cumhurbaşkanı ilk çarşamba, 'anarşistler' derdi. Ben grubuma çok teşekkür ediyorum, AKP Grubu’na bile eylem yapabilmeyi öğrettiler. Onlardan beklentim bir; adalet nöbeti tutsunlar, yürüyüş yapsınlar, açlık grevinde bulunsunlar" dedi.
"BEN VE ARKADAŞLARIM DA BAŞÖRTÜSÜ EYLEMLERİNİ SİZLERE RAĞMEN YAPA YAPA BURAYA GELDİK"
AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise "Biz eylem öğrenecek insanlar değiliz. Ben ve arkadaşlarım da başörtüsü eylemlerini sizlere rağmen yapa yapa buraya geldik. Bizim hayatımız eylem. Burada olması gereken adaletli bir yönetimdir. Burası yönetilirken adaletli bir yönetim; kendi arkadaşlarınıza 2 dakika olmaz. Burada kurallar belli. Siz tarafsızsınız şu anda, bakana da aynı mesafedesiniz, bana da Ali Mahir Bey’e de. Kürsüde olan hangi milletvekili olursa olsun aynı adaletle davranmanız lazım" açıklamasını yaptı.
"TARAFSIZCA YÖNETİM ANLAYIŞIMIN SORGULANMASI DAHİ KABUL EDEMEM"
Biçer Karaca ise Zengin'e şu yanıtı verdi:
"Tarafsızca yönetim anlayışımın sorgulanması dahi kabul edemem. TBMM'de nöbette olduğum, yönettiğim her oturumda ve her zaman şunu ifade ettim; TBMM konuşarak sorunlara çözüm üretilmesi gereken mevkidir, milli iradeyi temsil eder. Bu nedenle de tüm milletvekili arkadaşlarımın söz taleplerini mümkün olduğunca esnek bir şekilde kullandırmaya çalıştım. Saadet Partisi grubunun hatiplerine, İYİ Parti'nin hatiplerine, Dem Partisi hatiplerine, CHP hatiplerine de 5 dakika, 1 dakika ve selamlamak için artı 1 dakika verdim. CHP Grubu konuşmaları tamamlandıktan sonra AKP Grubu’nun hatipleri konuşacak. Eğer AKP hatiplerine bu müsamahayı göstermez, bu söz hakkını aynı adaletli şekilde vermezsem o zaman bu eleştirileriniz başım üstünedir."
Siyaset, 17 Aralık 2023 04:12
Yorumlar (0)
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
Kocaeli Aydınlar Ocağı, Musa Ordu’yu andı
İzmit’te şehit yakınları ve gaziler için yeni merkez
Diyanet öğrenci yurtlarına da girdi
Gizli tanık beyanı ile ilgili dikkat çeken açıklamalar
Yürekleri ısıtan görüntüler
UlaşımPark, Berlin’deki fuarda uluslararası vitrine çıkıyor
Öcalan'ı, Bahçeli mi evlendirecek?
İki ilçede eğitim ve tahliye tatbikatı
Hacı Hasan Mahallesi’nde kadın kadına buluşma!
Kaldırım taşları ve parke kaplamalar yenileniyor
Gölcüklü genç kaza kurbanı oldu
Kayyum esprisi yaptı, savcı ifadeye çağırdı!
Körfez’den çıkarıldı, deniz canlılarına yuva oldu
Aile hekimlerinin yeni yazılımla ilgili tereddütleri var
Erbakan’ın halay performansı!
