Kocaeli Yayıncılar ve Kitapçılar Derneği’nden Hataylı depremzedelere yardım eli
Gündem, 14 Aralık 2023 15:14Kocaeli Yayıncılar ve Kitapçılar Derneği, 6 Şubat Depreminin ardından Hatay'da yaşanan deprem felaketi sonrasında bölgeye yardım elini uzattı. Dernek, daha önce gerçekleştirdiği nakdi yardım ve Kahramanmaraş'ta kurduğu kütüphane projelerinin ardından bu kez depremzedelerin kış aylarında ısınmalarını sağlamak amacıyla harekete geçti.
Dernek, 13. Kocaeli Kitap Fuarı'nda düzenlediği projeden elde ettiği bütün geliri, LC. Waikiki işbirliği ile Hataylı depremzedelere ulaştırmak için değerlendirdi. Toplanan fonlarla alınan hediye kartları, 110 bin liralık mont ve bot desteği olarak depremzedelere gönderildi. Bu sayede, soğuk kış günlerinde depremzedelerin daha iyi koşullarda yaşamalarına katkı sağlanacak.
KARTLAR, KIZILAY’A TESLİM EDİLDİ
LC. Waikiki'den alınan hediye kartları, Hatay Kızılay'ı aracılığıyla depremzedelere dağıtılacak. Dernek Başkanı Mustafa Anayurtlu, “Sektörümüzün yaşadığı sorunları dile getirmek ve çözüm önerileri bulmak için 2019 yılında kurduğumuz Kocaeli Yayıncılar ve Kitapçılar Derneği, bir dayanışma derneğidir ancak bu bizim toplumsal sorunlara karşı duyarsız olmamız anlamına gelmiyor. Bizler, üyelerimizle beraber kendi aramızda toplamış olduğumuz paraları depremzedelere gönderdik. Koto ve İzmit Belediyesi aracılığıyla nakdi yardımlarda bulunduk. Kahramanmaraş’ta Konteyner Kütüphane kurduk. Kocaeli’nin dezavantajlı bölgelerindeki ilk ve ortaokul öğrencilerine ücretsiz 25 bin adet kitap dağıttık. Şimdi de soğuk kış günlerinde depremzedelerin üşümemesi için derneğimizin hesabındaki bütün parayı mont ve bot yardımı olarak Hatay Kızılay’ı aracılığıyla depremzedelere ulaştırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
HATAY’DAN GELEN YARDIM ÇAĞRISINA CEVAP VERİLDİ
Kocaeli Valiliği aracılığıyla derneğe yönlendirilen Türk Kızılay Hatay İl Başkanlığı Bağış Yönetimi Uzmanı Murat Güler’in yardım dilekçesine duyarsız kalmayan Kocaeli Yayıncılar ve Kitapçılar Derneği, depremzedelere destek verdi.
Kocaeli Yayıncılar ve Kitapçılar Derneği, sadece kültürel faaliyetlerle değil, aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleriyle de öne çıkarak, toplumun her kesimine yardım elini uzatmaya devam ediyor.
.jpg)
Gündem, 14 Aralık 2023 15:14
Yorumlar (0)
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
