Gelecek Partili Başkan Uçar’dan 10 Aralık İnsan Hakları Günü mesajı
Siyaset, 10 Aralık 2023 00:53Gelecek partisi İzmit İlçe Başkanı Ömer Uçar 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle mesaj yayınladı.
İşte o açıklamanın içeriği:
Gözümüze uzak, gönlümüze yakın Doğu Türkistan’dan yükselen feryatlarla yüreğimiz yanıyor. Evet, bugün İnsan Hakları Günü ama insan hakları ve onurları zedeleniyor. Neredeyse 70 yıldır Doğu Türkistan’da bir millet kan ağlarken; bütün dünya kör, sağır, dilsiz; bu hayasız, alçakça zulmü seyretmektedir.
Ne yazık ki, milletimizin büyük çoğunluğunun yaşanan insanlık dramından haberi dahi yoktur. Çin Devleti, yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan’da sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir. Türkistan kan gölü haline gelmişken başta İslam ülkeleri ve Birleşmiş Milletler yaşanan dramı görmezden gelmekte, sözde insan hakları savunucuları susmakla yetinmektedir.
Ata yurdumuzda, bizden olan ve yüz yıllardır işgallere direnen, soykırımlara dayanan, İslam’ın, Türklüğün sancağını güneşin doğduğu en uzak noktada dalgalandıran Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi ilgisizliğin girdaplarında, cellatlara teslim eden anlayışı şiddetle protesto ediyoruz.
GAZZE HALKINA SUS DİYEMEZSİNİZ
Bir diğer taraftan Filistin ve Gazze bir vahşet ve dram yaşanıyorken tüm ülkeler adeta dilsiz sağır kör olmuşcasına izlemekle yetiniyorlar. Gazzeliler haklıdır, işgal altında olan bir topluluğa, ‘ayağa kalkma’ diyemezsin. 75 yıldır dar bir alana sıkıştırılmış bir halka ‘sus’ diyemezsiniz.
Mescid-i Aksa derken ve Mescid-i Aksa'ya İsrail postalları girmişken, İslam dünyasının liderleri bir şekilde susmuş olabilirler ama Gazze halkına ‘sus’ diyemezsiniz. İsrail, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda bir harita gösterip Filistinlilere, ‘Siz yoksunuz, burası bütün İsrail’ dediğinde bugün toplanan idareciler sessiz kalmış ama babasını, anasını Gazze toprağında şehit vermiş Gazze'nin çocukları sessiz kalamazlar, kalmadılar. Oraya, onlara istiklal şehri Samsun'dan selam gönderiyoruz."
Gelecek Partisi İlçe Teşkilatı İnsan Hakları Başkanı Akkan Kılıç’ta, Gelecek Partisi İzmit ilçe teşkilatı olarak tüm insanlığın bir birine saygı ve sevgiyle baktığı kin ve nefret üretmeden yaşadığı bir bir dünya istiyoruz. Ayrıca insanlık katledilmeden, yaşanan trajedi daha da büyümeden önce Türk Hükümeti’ni ve Birleşmiş Milletler Örgütünü, Doğu Türkistan’da ve Filistin’de yaşanan bu katliamları durdurmak üzere yetkili organlarını harekete geçirmeye ve etkili tedbirler almaya davet ediyoruz dedi.
Siyaset, 10 Aralık 2023 00:53
Yorumlar (0)
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
