Gazze bombalanırken İsrail’e giden gemilere dikkat çekti, iktidarı değil, iş insanlarını suçladı
Gündem, 09 Aralık 2023 02:20Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski metin yazarı, Yeni Şafak gazetesi köşe yazarı Aydın Ünal, İsrail Gazze’de bebekleri öldürürken, Türkiye’den bazı Türk firmalarının İsrail limanlarına gemilerle ürün göndermeye devam ettiğini ileri sürdü. Ünal, Kasım ayını örnek göstererek, Türkiye’den İsrail’e 41 milyon dolarlık çimento ve 44 milyon dolarlık çelik gönderildiğini vurguladı. Aydın Ünal iş insanlarını suçladı ama İsrail’le ticarete son vermeyen iktidarla ilgili de tek kelime etmemesi dikkat çekiciydi.
İsrail’in Gazze’yi işgali iki ayı aşkın bir süredir devam ederken, Gazze’deki aralarında bebeklerin de bulunduğu sivillerin ölü sayısı her geçen gün artıyor. Başta Türkiye olmak üzere dünyanın birçok noktasında İsrail’e karşı protestolar düzenleniyor.
Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere AKP yönetiminin İsrail’e karşı sert eleştiriler yöneltse de ekonomik ilişkiler tüm hızıyla devam ediyor. İsrail menşeili oldukları iddiasıyla dünyaca ünlü kahve zincir şubeleri ile bazı hamburgerciler saldırıların hedefi oluyor.
Son günlerde ise kamuoyunda yeni tartışma konusu ise Türk limanlarından İsrail’e giden gemi sayısının artışlar. Bazı gazeteci ve basın yayın organların da malzeme taşıyan bu gemilerin listesini yayınladı.
Bir dönem Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakınında bulunan ve metinlerini yazan eski AKP Milletvekili Aydın Ünal, Yeni Şafak’taki köşesinde, gemi tartışmalarına dahil oldu.
.jpg)
Ünal, “Kim bu ihracatçılar?” başlıklı köşe yazısında, “Gerçek olan şu ki, İsrail Gazze’de bebekleri öldürürken, bazı Türk firmaları gemilere ürünlerini doldurmuşlar ve İsrail limanlarına yollamışlar.” ifadelerini kullandı.
Ünal yazısında şu ifadeleri kullandı:
"Örneğin Kasım ayında Türkiye’den İsrail’e 44 milyon dolarlık çelik, 41 milyon dolarlık çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri, 24 milyon dolarlık demir ve demir dışı metal, 30 milyon dolarlık elektrik ve elektronik ürünü ihraç edilmiş.
Şimdi soru şu: İsrail Gazze’de soykırım yaparken, bebekleri, çocukları, kadınları, sivil halkı vahşice katlederken, okulları, hastaneleri vururken, 2,5 milyon insanı açlığa, susuzluğa mahkum ederken, üstelik Gazze meselesi İslami, insani ve Türkiye’nin milli meselesi iken, İsrail İstihbarat Şefi Türkiye’de insan avlayacakları tehdidiyle ülkemizin topyekun bağımsızlığını ve güvenliğini küstahça hedef alırken, İsrail’e geçen ay 302 milyon dolarlık ürün satanlar kimler, bunları taşıyanlar kimler?
Dini ile para, vicdanı ile para, vatanının bağımsızlığı, milletinin güvenliği ile para arasında kalıp parayı tercih edenler kimler?”
Gündem, 09 Aralık 2023 02:20
Yorumlar (0)
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
