Dilovası Kadın Kooperatifi’nde ilk halı tezgahtan indi
Gündem, 30 Kasım 2023 14:39Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir tarafından kurulan Dilovası Kadın Kooperatifinin dokuduğu el emeği göz nuru ilk halı tezgâhtan indirildi.
Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in "Beşiği sallayan, Dünyayı sallar" sloganı ile Dilovalı kadınların kilimcilik mesleğini öğrenmesi, geliştirmesi ve yaygınlaştırarak Hereke halısı ve Anadolu motifli kilim üretimi yapmak ve Dilovası’nın dokuma kilimcilikte bir marka olması için kurulan Dilovası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi el emeği göz nuru dokudukları ilk halı dün Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in eşliğinde tezgahtan indirildi.
.gif)
GİLEM İLE DÜNYAYA AÇILACAKLAR
İlk halılarının tezgahtan inmesinin mutluluğunu yaşayan Dilovası Kadın Kooperatifi Başkanı Elif Özhuy, “GİLEM marka tescilimizi yaptığımız el dokuma halılarımızın ilkini tezgahtan indirdik. Şimdi ürün stoğumuzu arttırmaya çalışıyoruz. Kısa sürede online platformlara hızlı bir giriş yapacağız. E-Ticaret siteleri üzerinden ve dilem.com.tr internet sitesi üzerinden GİLEM adı altında Türkiye ve tüm dünyaya satışlara başlayacağız. Projelerimizde bizlerden desteklerini esirgemeyen her zaman yanımızda olan Belediye Başkanımız Hamza Şayir ve ekibine teşekkür ederim.” dedi.
KADININ GÜCÜNÜ ORTAYA ÇIKARTACAĞIZ
Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Başkan Yardımcısı Edip Bingöl ve Dilovası Kadın Kooperatifi Başkanı Elif Özhuy’un katılımı ile tezgahtan indirilen el dokuması halı hakkında bilgiler alan Başkan Şayir yaptığı açıklama da, “Dilovası Kadın Kooperatifimizin; dokuduğu el emeği göz nuru ilk halıyı tezgahtan indirdik. Bu nadide eserlerde büyük emekleri olan; başta kooperatif başkanımız ve tüm hanım kardeşlerimize teşekkür ederim. İnşallah ilçemizdeki kadınlarımızın gücünü ortaya çıkartarak, kadınlarımızın sosyal ve ekonomik yaşama daha aktif katılımlarını hedefleyen projemizi daha da büyüterek, Dilovası’nı el dokuması kilimde bir marka haline getirebiliriz.” diye konuştu.
Gündem, 30 Kasım 2023 14:39
Yorumlar (0)
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
Sarsıntılar büyük depremin habercisi mi?
İzmitli iş kadını kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
Millî birliğimizi tehdit edecek bu senaryodan uzak durun
Hadi çocuklar Fuar Park’a! Karneval coşkusu başladı
Başkan Ömeroğlu sınava geç kalan öğrencileri makam aracıyla sınava yetiştirdi
Dev akvaryuma koştular!
