Milyonlarca kişi yardıma muhtaç
Ekonomi, 22 Kasım 2023 06:07Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yoksulluk sınırının altında yaşamaya çalışan 4.4 milyon hanenin sosyal yardımlardan faydalandığını açıkladı. 17.6 milyon kişinin yardıma muhtaç olduğu ortaya çıktı. Türkiye’de 18 milyon kişinin yardıma muhtaç duruma düşmesi milletin yoksullaştırıldığının çok açık göstergesidir.
Türkiye'de yoksulluk günden güne artıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş TBMM'de, yoksulluk sınırının altında yaşamaya çalışan 4.4 milyon hanenin sosyal yardımlardan faydalandığını açıkladı. 17.6 milyon kişinin yoksulluk nedeniyle yardıma muhtaç olduğu ortaya çıktı… Başkanlık sistemine geçildiği 2018 yılında bu sayı 3 milyon 494 bin 932'ydi. Ailesinin yanında bakımı sağlanamayan çocuk sayısı ise adeta tavan yaptı ve 163 bin 995 oldu.
Bakan Göktaş TBMM'deki bütçe görüşmelerinde yaptığı açıklamada ‘'Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gözeterek geliştirdiğimiz sosyal yardım programlarıyla ihtiyaç sahiplerine doğrudan ulaşıyoruz. Kapsayıcılığı ve erişilebilirliğini artırdığımız sosyal yardımlarla yoksulluğun olumsuz etkisiyle mücadele ediyoruz” dedi.
Ailesinin yanında bakımı sağlanamayan çocuklar için de Bakanlıkça ödenen sosyal ve ekonomik destekten (SED) yararlanan çocuk sayısı patlama yaptı. 2020 yılında 129 bin 422 çocuk SED'den yararlanırken, bu sayı 2022’de 157 bin 248, 2023 için de 155 bin oldu. Ancak yine hedef tutmadı. Bakan Göktaş bu yıl 163 bin 995 çocuğun SED ödemesinden faydalanmak zorunda olduğunu açıkladı. 2024 tahmini 190 bin, 2025 200 bin, 2026 tahmini ise 210 bin oldu.
2022 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yoksullukla mücadele ve sosyal yardımlaşma için 62 milyar 742 milyon 374 bin 899 TL harcadı. 2023 ödeneği 91 milyar 582 milyon 780 bin TL oldu. Yoksulluğu bitireceğini iddia eden iktidar, 2024’te yoksullukla mücadele için 205 milyar 861 milyon 822 bin TL ayırdı. 2025’te 213 milyar 378 milyon 802 bin TL, 2026’da ise 246 milyar 413 milyon 207 bin TL yoksullukla mücadele için harcanacak.
Ekonomi, 22 Kasım 2023 06:07
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
