Gölcük’te yeni Devlet Hastanesi yeni yılda açılacak
Sağlık, 22 Kasım 2023 03:40Depreme dayanıklılığını arttırmak için 256 deprem izolatörü ile inşa edilen ve tamamlanma çalışmaları hızla devam eden 272 yatak kapasiteli Gölcük Yeni Devlet Hastanesi’nin Ocak 2024 tarihinde açılması planlanıyor.
Gölcük Yeni Devlet Hastanesi’nin tamamlanma çalışmaları hızla devam ediyor. 256 deprem izolatörü ile depreme dayanıklı olarak inşa edilen hastane, 45.000 m2 kapalı alana sahip. 272 yatak, 9 ameliyathane, 62 polikliniğin yer alacağı Gölcük Yeni Devlet Hastanesi’nin Ocak 2024 tarihinde hizmete açılması planlanıyor.
HASTANEDE NELER OLACAK?
Gölcük Yeni Devlet Hastanesi tamamlandığında; 28’i erişkin, 7’si yeni doğan olmak üzere; toplam 32 yoğun bakım yatağı, 26 yataklı diyaliz ünitesi, 7 genel, 1 lokal ve 1 sezaryen olmak üzere; toplam 9 ameliyathane, 71 poliklinik odası, 4 adet tek kişilik (SDL) konforlu doğum odası ve hiperbarik ünitesi gibi özellikli alanlar ile hastalara hizmet verecek. Hastanede ayrıca; 225’i kapalı 275’i açık olmak üzere toplam 500 araçlık otopark bulunacak.
GÖLCÜK’TE DEVAM EDEN SAĞLIK YATIRIMLARI
Gölcük’te yeni devlet hastanesinin yanı sıra birçok sağlık yatırımı daha hayata geçiriliyor. Bu kapsamda yapımı devam eden Düzağaç Aile Sağlığı Merkezi’nin kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlandı. 9 hekimin çalışacağı, 674 m2 alanlı sağlık merkezinin yakın zamanda hizmete girmesi planlanıyor. Temeli atılan; 9 hekimin çalışacağı, 724 m2 alanlı Yüzbaşılar Aile Sağlığı Merkezi’nin inşa çalışmaları ise hızla devam ediyor.
TAMAMLANAN SAĞLIK YATIRIMLARI
Gölcük’te Donanma Caddesi’ndeki eski Dispanser ve Verem Savaş Dispanseri’nin bulunduğu yerde inşa edilen; Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Semt Polikliniği ve Gölcük 3 nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun bulunduğu Yeni Mahalle Sağlık Kompleksi, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Ek Binası, (Necati Çelik Hastanesi sağlık hizmeti vermeye devam edecek: Diş Hastanesi ve Semt Polikliniği olması planlanıyor), Gölcük Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezi ve Yüzbaşılar Köprülü Kavşağı yanında tamamlanan Gölcük 2 No.lu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.
.gif)
Sağlık, 22 Kasım 2023 03:40
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
