Türkiye değil, yandaşlar şahlandı!
Gündem, 19 Kasım 2023 12:08Sadece bakanlar, vekiller değil, belediyelerde ve AKP’nin yönetimlerinde yer alan isimlerde kısa sürede köşeyi döndüler. Türkiye borca batırıldı, millet fakirleştirildi. Yandaşlar da şahlandı. AKP Elazığ İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tetik’in sahibi olduğu TETİŞ Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi haziran ayında bir hastane inşaatının ihalesini almasının ardından bu kez de 500 milyon TL’ye tamamlanması planlanan hastane ihalesini aldı.
Gaziantep'te geçtiğimiz haziran ayında bir hastane inşaatının ihalesini alan AKP Elazığ İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tetik'in sahibi olduğu TETİŞ Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, bu kez de 500 milyon TL'ye tamamlanması planlanan Oğuzeli Acil Durum Hastanesi ihalesini de pazarlık usulüyle aldı.
19 Eylül 2023'te Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Oğuzeli Acil Durum Hastanesi ihalesi, pazarlık usulüyle gerçekleştirildi. 3 firmanın katıldığı ihaleyi 500 milyon TL'ye tamamlamayı taahhüt eden AKP Elazığ Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tetik'in sahibi olduğu TETİŞ Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kazandı. İhale sözleşmesi ise 29 Eylül 2023'te imzalandı.
GECİKME NEDENİYLE 605 MİLYON TL KAMU ZARARI
Özellikle Sağlık Bakanlığı'ndan olmak üzere çok sayıda kamu kurum ve kuruluşundan milyarlarca liralık ihale alan TETİŞ Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, geçtiğimiz haziran ayında ise yine Gaziantep’te 162 milyon 800 bin TL’ye ihale edilen ve müteahhidin işi bırakması nedeniyle yarım kalan 25 Aralık 300 Yataklı Devlet Hastanesi Ek Bina İşi ihalesini, ilk ihaleden 605 milyon 568 bin TL fazla bir bedelle 768 milyon 368 bin TL’ye almıştı.
.jpg)
“YİNE AKP'Lİ FİRMAYA VERİLMESİNE ŞAŞIRMADIM”
Bu ihalede sadece 5 milyon 531 bin TL gibi düşük bir kırım yapılması eleştiri konusu olmuş, Şahinbey Belediyesi eski CHP'li Meclis Üyesi Uğur Kalkan, inşaatın zamanında yapılmaması nedeniyle oluşan kamu zararına dikkat çekerken şunları söylemişti:
“Bu gecikmenin ne kadar maliyete dönüştüğünü 2021 yılında 162 milyona yapılacak işin, 2023 yılında 768 milyon TL'ye çıkmasıyla görüyoruz. İhaleyi alan firmanın verdiği teklif yaklaşık maliyete çok yaklaşmış. 162 milyon TL ile ilk ihaleyi kazanan firmanın aldığı bedel ile yaklaşık maliyet arasında 40 milyon fark varken, ikinci ihalede sadece 5,5 milyon olmasını ve yaklaşık maliyetin yüzde 99,3 oranında teklif verilmesini de manidar buluyorum”
Kalkan, Oğuzeli Acil Yardım Hastanesi inşaatının da yine bir AKP'li firmaya pazarlık usulüyle verilmesinin de kendisini şaşırtmadığını söyledi.
Gündem, 19 Kasım 2023 12:08
Yorumlar (0)
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
