Bakanın hastanesine teşvik, seçenlere de hava gazı!
Sağlık, 18 Kasım 2023 07:51Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sahibi olduğu hastaneye teşvik yağdığı ortaya çıkmıştı. Siyasete girildiğinde ticari hayata son verilir gibi etik değerlerin ön planda tutulduğu bir hassasiyet içerisinde olmayan AKP’liler, teşvik konusunda bakanlık koltuğunda oturan arkadaşlarına bile kıyak yapmaktan da geri durmadılar. Oysa 2002’de adil bölüşüm, hakça paylaşım diyerek iktidara geldiler. Ve pek çok konuda olduğu gibi dereyi geçtikten sonra tam tersi yönünde davranışlar sergilediler. Bu durum bakana teşvik, seçenlere de hava gazı şeklindeki sözlerle tepkilere neden oldu.
CHP’li Emir Medipol desteğini sordu, Ticaret Bakanı açıkladı. Koca, önce bakanlık koltuğunu sonra da hastanesine teşviği kapmış. CHP’li Emir Medipol desteğini sordu, Ticaret Bakanı açıkladı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bakanlık koltuğuna oturmasının hemen ardından, kurucusu olduğu Medipol Hastanesi’nin destek kapsamına alındığı ortaya çıktı. CHP’li Murat Emir’in sorusunu yanıtlayan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Medipol Hastanesi’ne bugüne kadar 5.9 milyon TL’lik destek sağlandığını açıkladı.
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ticaret Bakanlığının Turquality Destek Programı kapsamında sağlık turizmi markalarına verdiği destekle ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi sunan Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Hastanesi’ne sağlanan desteklerin ayrıntılarının açıklanmasını istedi.
BAKAN ÖMER BOLAT AÇIKLADI
Emir’in soru önergesini yanıtlayan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Turquality destek programı kapsamına alınacak yararlanıcının belirli bir iş yönetimi kalitesi, operasyonel mükemmellik düzeyi ve markalaşma potansiyeline sahip olması şartı arandığını belirterek, Medipol Hastanesi’nin 27 Kasım 2019 tarihinde marka destek programına dahil edildiğini ve bugüne kadar firmaya 5.9 milyon TL’lik destek sağlandığını açıkladı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 2018 yılının Temmuz ayında bakanlık koltuğuna oturduğunu hatırlatan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, yanıtla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:
KOLTUĞA OTURUR OTURMAZ TEŞVİK ALMIŞ
“AKP’li bakanlar, genel müdürler, bürokratların hemen hepsi göreve gelir gelmez bir şekilde ya kendi firmalarına ya da yakınlarının, yandaşlarının firmalarına fayda sağlama, rant sağlama yollarını aramaya başlıyor ve bir şekilde bunun da yolunu buluyor. Yağlı ballı ihaleler, işler alınıyor dediğimizde de bize tepki gösteriyorlar. Ticaret Bakanının yanıtından da anlıyoruz ki; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bakanlık koltuğuna oturur oturmaz ilk işi, kurucusu olduğu hastaneye destek sağlamanın yollarını aramaya başlaması olmuş. Bir yıl içinde de Ticaret Bakanlığından destek almaya başlamışlar.
2019’DAN BU YANA 5.9 MİLYON TL’LİK DESTEK
Bugüne kadar sağlanan destek de 5.9 milyon TL. 2019 yılından bu yana düşündüğümüzde bu paranın bugün çok daha fazla, milyonlarca TL’ye ulaştığını söyleyebiliriz. Bir bakanın, oturduğu bakanlık koltuğunu kullanarak kendi hastanesine milyonlarca TL’lik fayda sağlamış olması kesinlikle kabul edilemez ve bu desteğin ayrıntıları ilgili kurumlar tarafından derhal soruşturma konusu edilmelidir. Diğer yandan Ticaret Bakanı, toplam 13 adet sağlık turizmi sektörü markasının desteklerden faydalandığını söylemiş ancak kimlerin bu destekten yararlandığı sorumuzu da yanıtsız bırakmış. Ticaret Bakanını da şeffaf olmaya ve milyonlarca TL’lik desteklerin kimlere verildiğini açıklamaya davet ediyoruz.”
Sağlık, 18 Kasım 2023 07:51
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
