Bütçe Ekim’de 95.46 milyar TL açık verdi
İş Dünyası, 16 Kasım 2023 22:46Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ekim ayı bütçe gerçekleşmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bütçe Ekim’de 95.46 milyar TL açık verdi dedi.
Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan ekim ayı bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi. Zeytinoğlu, “Ekim ayında bütçe gelirleri 473.75 milyar TL, bütçe giderleri 569.21 milyar TL olarak gerçekleşti. Giderlerdeki artış yüzde 85.2 olurken, gelirlerdeki artış yüzde 111.3 oldu. Gelirlerdeki artış oranının giderlerin üzerinde gerçekleşmesine rağmen bütçe ekimde 95.46 milyar TL açık verdi. Bu gelişmeyle ocak-ekim dönemi bütçe açığı ise 608.06 milyar TL’ye yükseldi” dedi.
DENK BÜTÇE
Zeytinoğlu, “OVP tahminine göre yılsonu bütçe açığının 1.63 trilyon TL olduğunu biliyoruz. Ancak sanayicilerin daha düşük maliyetle daha fazla kredi imkanına ulaşabilmesi açısından denk bütçenin önemini ifade edebiliriz” şeklinde konuştu.
ALT KALEMLER
Zeytinoğlu açıklamasının devamında, “Bütçe gelirleri kapsamında vergi gelirleri ekim ayında 409.4 milyar TL olarak gerçekleşti. Vergi gelirleri, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 125.2 arttı. Alt kalemlerine baktığımızda gelir ve kazanç üzerinden alınan vergilerde yüzde 109.5’lik, dahilde alınan mal ve hizmet vergilerinde yüzde 160.1’lik, ÖTV’de yüzde 130.3’lük artışlar olduğunu görüyoruz. Giderler tarafında ise cari transferler kaleminde yüzde 97.1, mal ve hizmet alım giderlerinde yüzde 68.2, sermaye giderlerinde yüzde 135.3, sermaye transferlerinde ise yüzde 628.7’lik artışlar dikkat çekiyor” ifadelerini kullandı.
İş Dünyası, 16 Kasım 2023 22:46
Yorumlar (0)
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
Yol üzerinde dev çukurlar var!
