Büyükşehir’den arıların beslenmesine destek
Gündem, 09 Kasım 2023 22:17Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına “Arı Yetiştiricileri İçin Beyaz Şeker Destekleme Projesi” kapsamında arı yetiştiricilerine beyaz şeker desteği veriliyor
Kocaeli doğal florası, ekilen yem bitkileri ve diğer tarım alanları dikkate alındığında önemli bir arıcılık potansiyeline sahip. Hayata geçirdiği projelerle tarımı ve çiftçiyi her zaman destekleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şimdide arı yetiştiriciliği yapan vatandaşlara yüzde 50 hibeyle beyaz şeker desteklemesi yapıyor. Vatandaşlar, İzmit’teki A Takımı Deposundan “Arı Yetiştiricileri İçin Beyaz Şeker Destekleme Projesi” kapsamında şekerlerini alıyor.
175 BİN KİLO ŞEKER
Proje dahilinde Muhtarlık Dairesi Başkanlığı tarafından 729 arı yetiştiricisinden talep alınmış, 61 bin 885 adet arı kovanı destekleme kapsamına alınmıştır. Bir arı yetiştiricisinin maksimum 51 arılı kovanı 300 kilogram beyaz şekerle desteklenecek. 5 milyon 250 bin TL maliyeti olan projede toplamda 175 bin kilogram beyaz şekerin dağıtımı yapılıyor.
“ARICILAR MEMNUN”
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür eden ve Gölcük Selimiye Köyünde arıcılık yapan Ahmet Çolak, “Bu projenin çok iyi bir destek olduğu kanaatindeyiz. Arıcı arkadaşlarımız bu projeden oldukça memnun. Arıcılık bu bölgede oldukça revaçta, birçok insanımız bu işi yapıyor. Son dönemde arıcılıkta bal olmayışı bizim için sıkıntılı bir durumdu. İşte bu desteklerle ayakta durmaya çalışıyoruz” dedi. 1983 yılından bu yana arıcılık yaptıklarını belirten Mehmet Çakır, “Arıcılığın güçlenmesi ve devam edebilmesi için bu tür destekler gereklidir. Kışın özellikle arıların beslenmesi gerekiyor. Arının gücünü çoğaltmak için şekerleme lazım. Özellikle ilkbahardaki beslemeden sonra yazın ayçiçeğine yaydıktan sonra verim oldukça artıyor” şeklinde konuştu.
.gif)
EN DEĞERLİ BALLARIMIZDAN BİRİSİDİR
30 yıldır arıcılıkla iştigal ettiğini ve Arıcılar Birliği Denetim Kurulu Üyesi olduğunu belirten Adem Yamak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin arıcılara malzeme ve diğer birçok farklı ürünlerde destek verdiğini ifade etti. Yamak, “Büyükşehir Belediyesi, plastik tabandan tutun plastik kovana kadar, bal dinlendirme ve ısıtma makinesine kadar bize her türlü desteği verdiler ve hala da destek vermeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyemiz şimdi de bize şeker desteğinde bulunuyor. Son zamanlarda değişen mevsimsel şartlardan dolayı arılardaki bakım masraflarımız çoğaldı. Mesela kestane balı yöremizde çok olur. En değerli ballarımızdan birisidir. Çiçekler haziranın başında açması gerekirken haziranın ortasında açtı. Haziranın ortasında açması ile bu sefer yağmur yağdı ve ballarımızın kalitesi düştü. Artık az balımız oluyor, arısını güzel besleyip, sağlam yetiştirebilirsen yani kuvvetli arı yetiştirebilmek için bu şeker takviyesi şarttır” dedi.
ŞEKER DNEDEN ÖNEMLİ?
Arı yetiştiricilerinin, arı kolonilerini beslemek için hazırladıkları, arı şerbeti ve fondan şeker yapımında kullanılan şeker ihtiyaçlarını karşılamak, kış mevsiminde arı kayıplarını azaltmak, ilkbahardaki nektar akımı dönemine güçlü kolonilerle girmelerini sağlamak böylece arıcılıkta karlılığı ve verimliliği artırmak amacıyla arı yetiştiricileri için Beyaz Şeker Destekleme Projesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirildi.
Gündem, 09 Kasım 2023 22:17
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
