Otoparkta zamlı tarife başlıyor
Gündem, 03 Kasım 2023 19:25Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisinde alınan karar gereği Belde A.Ş.’nin Kocaeli genelinde işlettiği yol üstü parklanma alanlarında yeni ücret tarifesine geçiliyor. Zamlı fiyatlar 6 Kasım’da başlıyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisinin ekim ayı oturumunda alınan kararla yol üstü parklanmalarda tarife değişikliğine gidildi. Büyükşehir iştiraklerinden Belde A.Ş. yeni tarifeyi 6 Kasım Pazartesi gününden itibaren uygulamaya başlayacak. Yol üstü parklanmalarda en son tarife değişikliği 2 yıl önce gerçekleşmişti. Bu yıldan itibaren ilk kez motosikletler için de parklanma ücreti alınmasına karar verildi.
2 YILDIR ZAM YAPILMIYORDU
Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisinin 19 Ekim 2023 tarihinde yapılan oturumunda alınan 514 sayılı kararla Kocaeli genelinde Belde A.Ş. tarafından işletilen yol üstü parklanmalarda tarife değişikliğine gidildi. Buna göre binek araçlarda 1 saate kadar olan parklanma İzmit için 7 TL’den 13’TL’ye Gebze için 6 TL’den 11 TL’ye Derince, Körfez ve Karamürsel içinse 5 TL’den 9 TL’ye yükseldi. Bu yıldan itibaren ilk kez motosikletler için de parklanma ücreti alınmasına karar verildi. Yeni ücret tarifesi 6 Kasım Pazartesi gününden itibaren uygulanmaya başlanacak. Yol üstü parklanmalarda en son tarife değişikliği UKOME kararıyla 22 Aralık 2021 tarihinde yani 2 yıl önce alınmıştı.
İLK 15 DK ÜCRETSİZ
Belde A.Ş. tarafından İzmit, Gebze, Derince, Körfez ve Karamürsel’de işletilen yol üstü parklanmalarda ilk 15 dakikaya kadar ücret alınmayacak. 3 saatten sonra devam eden parklanmalarda ise her saat için 1 saatlik ücret tarifesi uygulanacak. Karamürsel İlhan Çınar Alanındaki binek araçlar için günlük 15 TL, motorsikletler için günlük 10 TL sabit ücret uygulanacak. Gazi ve şehit yakınları yol üstü parklanmalardan 3 saate kadar ücretsiz yararlanacak, süre aşımı ise ücrete tabi olacak.
.gif)
ENGELLİ VE ENGELLİ YAKINLARI
H Sınıfı ehliyetle kullanılan engelli araçları; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi veya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı iştirak şirketleri tarafından işletilen yol üstü otopark yerlerinden ve yer sınırı olmadan 3 saat süreyle ücretsiz faydalanabilir. Engelli aracı şerhi bulunan araç ruhsatı ve sürücü belgesinin parklanma esnasında görevli personele ibraz edilmesi gerekmektedir. H sınıfı ehliyet kullanmayan diğer engelli araçları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı iştirak şirketleri tarafından işletilen yol üstü otopark yerlerinden; engelli aracının bizzat engelli tarafından kullanılması veya engelli aracını refakatçisi kullandığında engellinin araç içinde olması halinde 3 saat süreyle ücretsiz faydalanabilir. Süre aşımı ücrete tabidir. Engelli aracı şerhi bulunan araç ruhsatı ve sürücü belgesinin parklanma esnasında görevli personele ibraz edilmesi gerekmektedir. Bu araçlar engelli park yeri haricindeki bölümlere park ettiğinde ise ücret tarifesine tabidir. Engelli araçlarının bizzat engellinin kendisi tarafından kullanılmadan veya aracın içinde engelli bir vatandaş olmadan başka birisi tarafından kullanılmak suretiyle park yapması halinde söz konusu parklanmalar ücrete tabidir.
Gündem, 03 Kasım 2023 19:25
Yorumlar (0)
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
