Anadolu Vakfı, bu programla gençleri iş dünyasına hazırlıyor
Gündem, 02 Kasım 2023 14:45Anadolu Vakfı’nın bursiyerlerine eğitim ve gelişim fırsatları sunduğu Mentorluk Programı’nın 11. dönemi başladı.
Programda çevrimiçi eğitimlerle Türkiye’nin dört bir yanındaki bursiyerlerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunuluyor. Alanında uzman yönetici ve lider buluşmaları ile desteklenen programın yeni döneminde menti ve mentor olarak toplam katılımcı sayısı 302’ye yükseldi.
Anadolu Vakfı’nın, bursiyerlerin kariyer ve kişisel gelişimine katkıda bulunma hedefiyle hayata geçirdiği Mentorluk Programı’nın 11. dönemi başladı. 2013 yılından bu yana sürdürülen program, Anadolu Grubu profesyonelleri başta olmak üzere, farklı kuruluşlardan gönüllü yöneticilerin ve uzmanların katılımlarıyla yürütülüyor. Mentorluk Programı ile Anadolu Vakfı bursiyerlerinin potansiyellerini geliştirmeleri, güçlü ve gelişmesi gereken yönlerini keşfetmelerini sağlayarak karşılaştıkları zorlukları aşabilmeleri ve kişisel gelişim süreçlerini hızlandırmaları amaçlanıyor.
.gif)
GENÇLERE VERİLEN DESTEKLER
Anadolu Grubu ve Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan programın açılış etkinliğinde yaptığı konuşmada; gençlere verilen desteklerin ve eğitim alanında yapılan yatırımların, yarınlarımız için atılan en değerli adımlar olduğuna yürekten inandığını belirtti. Özilhan sözlerine şöyle devam etti: “Geleceğimizin iş insanları, yöneticileri, çalışanları, tüketicileri ve her alanda paydaşları olarak karşımıza çıkacak olan değerli gençlerimize yapacağımız maddi manevi her türlü yatırım çok önemli. Günümüz dünyasının hızına yetişmek, sürekli yenilik, değişim, dönüşüm gibi kelimelerle şekillenen bir dünyada varoluş mücadelesi vermek onlar için hiç kolay değil. Dünyamızın, işlerimizin ve değerlerimizin sürdürülebilirliğini sağlayabilmemiz için onların eksiklerini tamamlamamız, bilgi birikimlerimizi ve tecrübelerimizi onlara doğru bir şekilde aktarmamız gerekiyor.”
“DOĞRU REHBERLİĞİN KATKISI PAHA BİÇİLEMEZ”
Konuşmasında ülkemizin geleceğinin değerli gençlerimize emanet olduğunu vurgulayan Anadolu Vakfı Genel Müdürü Evrim Hizaler; “Gençlerin akademik hayatlarında yanlarında yer alırken, kendi kariyerlerini de sağlam bir temel üzerine inşa edebilmeleri için onlara destek olmanın öneminin de farkındayız. Bu sebeple 10 yıl önce her yıl daha da ileriye taşıdığımız Mentorluk Programını başlattık. 10 dönemde toplamda 1200’den fazla mentor ve menti’nin katılımıyla yaklaşık 8000 saat mentorluk desteği verildi. Programa katılanların paylaşımları ve kaynak geliştirme faaliyetlerimiz sayesinde bu yıl mentor ve menti sayımız 302’ye yükseldi. Gönüllü mentorlarımızın %70’i Anadolu Grubu yöneticilerinden, %30’u 48 farklı ve kıymetli firmanın yöneticilerinden oluşuyor. Her birine gönülden teşekkür ediyor ve bunun artarak devam etmesini hedefliyoruz. Çünkü biliyoruz ki; doğru rehberliğin gençlerimizin ve dolayısı ile toplumumuzun geleceğinde paha biçilmez bir katkısı olacak” dedi.
ANADOLU VAKFI AKADEMİ HAKKINDA
Anadolu Vakfı Akademi eğitim ve gelişim programları ile bursiyerlerin kişisel gelişimlerine ve kariyerlerine destek vererek çok yönlü çalışmalar yürütülüyor. Gençlerin hayata hazırlanmaları için ihtiyaç duydukları nitelikli bilgi, eğitim ve rehberlik desteği sağlanıyor. Hayata hazırlandıkları ve desteğe en çok gereksinim duydukları dönemde doğru ve nitelikli rehberlik almalarını amaçlanıyor. Bu doğrultuda sunulan eğitimler, mentorluk ve koçluk programları, sosyal etkinlikler ve staj fırsatları da çeşitliliği zenginleştiriyor.
Anadolu Vakfı Akademi, öğrencilik döneminin yanı sıra mezuniyet sonrasında da bursiyerleri desteklemeye devam ediyor, iş hayatındaki ilk adımlarını attıkları bu kritik dönemde de onların yanında oluyor. Bursiyerlere, Anadolu Grubu şirketlerindeki staj programlarına katılım fırsatları, iş olanakları, mezuniyet sonrasına özel koçluk ve mentorluk destekleri ile çeşitli etkinlik ve gönüllülük programlarının da aralarında olduğu çeşitli olanaklar sunuluyor.
Gündem, 02 Kasım 2023 14:45
Yorumlar (0)
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
