Portakal Hafız Konağı, Yerel Kültür Müzesi oldu
Genel, 30 Ekim 2023 17:30Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Manav kültür mirasının korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına planladığı Kocaeli Yerel Kültür Müzesi yarın açılıyor.
Müze zengini kentler arasında yer alan Kocaeli, Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. Geleneksel sanatı dijital görsellerle destekleyen “Kocaeli Yerel Kültür Müzesi” 31 Ekim Salı günü saat 11.00’de düzenlenecek açılış programıyla Kocaelililerle buluşacak. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tarafından müjdesi verilen müze için hazırlıkların sonuna gelindi. Yaklaşık bir yıldır süren titiz çalışmalar sonucunda hayata geçirilen bu proje, Kocaeli'nin yerel kültürünü yaşatmayı, tanıtmayı ve gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor. Portakal Hafız Konağı’nda Kocaelililerle buluşacak olan müze 4 farklı bölümden oluşuyor.
MANAV TÜRKLERİNİN ZENGİN KÜLTÜRÜ
Kocaeli’de yaşayan Manav Türklerinin zengin kültürünü yaşatmak ve tanıtmak için bir süredir çalışma içerisinde olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Yerel Kültür Platformu işbirliği ile hayata geçirilen “Kocaeli Yerel Kültür Müzesi“ 31 Ekim’de Portakal Hafız Konağı’nda hizmete açılacak. Müzenin pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü hizmete açık olması planlanıyor.
YAZILI VE SÖZÜ TARİH ÇALIŞMALARI
Kocaeli Yerel Kültür Müzesi sergi temaları manavların Kocaeli’ye yerleşimi (manav mimarisi, yerel kültür mirası, dilden dile nesilden nesile manav mutfağı, motiflerin hikayesi), Ketenin yolculuğu (Keten ipinin yolculuğu, İlmek ilmek emek, Kandıra Bezi), Motiflerin dili (Kocaeli kilim motifleri, dokuma tezgahı) ve çok amaçlı salon (atölyeler, ritüeller yazılı ve sözü tarih çalışmaları) olarak dört ayrı bölümden oluşuyor.
.gif)
Genel, 30 Ekim 2023 17:30
Yorumlar (0)
O kongreye Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi ritim grubu damga vurdu
Bu kul hakkıdır, hak gaspıdır
Celal Bayraktar’dan öğrencilere çarpıcı uyarı!
İzmit’in köylerindeki annelere sürpriz
Kocaelispor Başkanı Recep Durul, KOTO’da ağırlandı
Darıca’da Başkan Bıyık öğrencilerle sahili temizledi
Dilovası Meclisi’nde kararlar oy birliği ile alındı
Sürekli lafı çarpıtarak önüne gelene dil uzatanların son marifeti!
Satılmadık kurum kalmadı, hesap verilmiyor!
Büyükşehir’in o tesisi örnek gösterildi
Dervişoğlu, Bahçeli'yi topa tuttu
Bilnet Okulları öğrencileri Vali Aktaş’la röportaj yaptı
Derince’de yine iş arayanlar ve işverenler bir araya gelecek
Araçlar bu yollar yüzünden mahvoluyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık sektöründe sorunlar KOTO’da masaya yatırıldı
İşsiz kalanların sayısı çığ gibi artıyor
Çayırova’da bilim şenlikleri başlıyor
Akaryakıta yine zam geliyor
Körfez Meclisi’nde neler konuşuldu?
Erdoğan yanlış bilgilendiriliyor!
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
