Gölcük’te binlerce kişilik fener alayı
Gündem, 29 Ekim 2023 15:38Başta İzmit olmak üzere tüm Kocaeli’de halk Cumhuriyet’e sahip çıktı. Gölcük’te de binlerce kişinin katıldığı fener alayı ile coşku hakimdi.
Gölcük’te 7’den 70’e her yaş gurubundan binlerce kişi, ellerinde bayraklarla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100.yıl dönümünü, tören ve fener alayında doya doya yaşadı. Sabah saatlerinde Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde geçiş töreni ile başlayan 100. yıl kutlamalarındaki coşku, akşam saatlerinde düzenlenen fener alayı ile zirveye ulaştı.
GEÇİŞ TÖRENİ
Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde düzenlenen geçiş törenine Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ali Tuna Baysal, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Tayfun Akbaş, siyasi parti ilçe başkanları, yöneticileri, askeri ve sivil erkan, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşı’nın okunması sonrası geçiş töreninde Kaymakam Gültekin, Başkan Sezer ve Garnizon Komutanı Baysal halkı selamladı.
FENER ALAYI
Cumhuriyet’in 100. yıl coşkusu, akşam saatlerinde Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı önünden başlayan fener alayı ile devam etti. Ellerinde Türk bayrakları ile toplanan binlerce kişinin katıldığı fener alayına Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, siyasi parti ilçe başkanları, yöneticileri, marşlar eşliğinde coşku Anıtpark’a yürüdüler.
.gif)
19.23’DE HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ
Fener alayının Anıtpark’a ulaşması sonrasında saat 19.23’de havai fişek gösterisi başladı. Anıtpark’ta toplanan yüzlerce kişi, gökyüzünde görsel şölene sahne olan havai fişek gösterisi beğeni ile izlediler. Daha sonra Anıtpark’a giren binlerce kişi saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası çalınan marşlarla Cumhuriyet Bayramı’nı doyasıya kutladılar.
MUHTEŞEMSİN GÖLCÜK
Törende alanı dolduran hemşehrilerinin muhteşem göründüğüne değinen Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamanın haklı gururunu büyük bir şerefle yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ Özellikle İstiklal Harbimizin kahraman gazilerini, ahirete irtihal etmiş şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Tarihte destanlar yazan bu millet Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkacak, bir fazilet rejimi olan Türkiye Cumhuriyeti, Allah’ın izni, sizlerin sahip çıkması ile inşallah ilelebet payidar olacak. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun” dedi.
100 YIL GÖLCÜK’Ü IŞIL IŞIL YAPTI
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Gölcük Belediyesi tarafından yaptırılarak Anıtpark’a yerleştirilen ışıklı 100. Yıl yazısı, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Ellerinde Türk bayrakları ile yazı önüne gelen vatandaşlar, gün boyunca yazı önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Gündem, 29 Ekim 2023 15:38
Yorumlar (0)
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
