Yıldızlı artan genç intiharlara dikkat çekti: Sığınmacılar kadar değerleri yok mu?
Siyaset, 17 Ekim 2023 00:14CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, öğrenci ve gençlerde son dönemde artan intihar eğilimi ve öğrencilerin yaşadığı ulaşım, barınma, beslenme sorunlarına dikkat çekti. Gençlerimizin sığınmacılar kadar değerleri yok mu? dedi.
Önceli gün Anadolu Üniversitesi yemekhanesinde hayatına son veren Resul Alan için üzüntülerini dile getiren Yıldızlı, hükümetin sığınmacılara ayırdığı bütçe kadar kendi evlatlarımıza bütçe ayırmadığının altını çizerek, gelecek kaygısı yaşayan tüm gençlerin bu endişelerini gidermenin siyasilerin en önemli sorumluluğu olduğunu belirtti. Yıldızlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
ÇOK CİDDİ BARINMA SORUNU
“Ekonomik krizin etkilerinin toplumun her kesiminde çok derin bir şekilde hissedildiği bir dönemde öğrencilerimizin yaşadığı bunalım ve geçim sıkıntısını görmezden gelen iktidarın eylemsizliğini hayretle karşılıyorum. Üniversitelere yerleşen öğrenciler, ailelerinin gelir durumuna uygun yurt ve ev bulamadıkları için eğitimlerine devam edemiyorlar. Üniversite öğrencilerinin çok ciddi bir barınma krizi yaşadığı bu kadar aşikarken yetki sahiplerinin bu konuya duyarsız kalmaları işleri daha da içinden çıkılmaz bir hale getiriyor. Yine aynı şekilde yemekhane ücretleri, ulaşım ücretleri gibi muhtelif kalemleri karşılamakta güçlük çeken öğrenciler ve aileleri çaresizlikten ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.
GENÇLERİ ÇARESİZLİĞE SÜRÜKLEYEN
Nitekim henüz geçtiğimiz gün Anadolu Üniversitesi öğrencisi, gencecik, pırıl pırıl bir kardeşimiz arkasında geçim sıkıntısı ve borçlarını ifade eden bir mektup bırakarak hayatına son verdi. Gençlerimizi bu çaresizliğe, bu bunalıma sürükleyen bir yönetim anlayışı asla kabul edilemez. Sağlıktan ulaşıma, eğitimden sosyal yardıma her alanda Türk vatandaşlarından, Türk gençlerinden çok daha fazla ve ayrıcalıklı hizmet alan milyonlarca Suriyeli, Afgan ve diğer sığınmacılar bizim gençlerimizden çok daha fazla mı değerli? Onlara sunduğumuz imkanları bizim evlatlarımıza sunabilecek bir politikamız yok mu?
İMKANI OLANLAR ÜLKEYİ TERK EDİYORLAR
Bu kadar mı duyarsızsınız? Gençlerimiz gelecek kaygısı yaşıyor, gençlerimiz imkanı varsa ülkeyi terk ediyor, imkanı yoksa maalesef hayatı terk ediyor, bu tehlikeyi görmüyor musunuz? Siyaset kurumunun en temel görevlerinden bir tanesi bu ülkenin geleceği olan, dinamiği olan gençlerimizi huzur ve refah içerisinde yetiştirmek ve topluma faydalı bireyler haline getirmektir.
KALPTEN ÖZÜR DİLİYORUM
Bu bilinçle gençlerimizin tüm sıkıntılarını her platformda dile getirmeye ve çözüm bulunması konusunda baskıcı olmaya devam edeceğimizin altını önemle çiziyorum. Hayata veda eden Resul Alan kardeşimi bir kez daha rahmetle anıyor, sığınmacılara sunduğumuz kadar bile bir hayatı kendisine sunamadığımız için şahsım ve sorumluluğum gereği kalpten özür diliyorum.” Saygılarıma.
Siyaset, 17 Ekim 2023 00:14
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
