Yıldızlı artan genç intiharlara dikkat çekti: Sığınmacılar kadar değerleri yok mu?
Siyaset, 17 Ekim 2023 11:26CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, öğrenci ve gençlerde son dönemde artan intihar eğilimi ve öğrencilerin yaşadığı ulaşım, barınma, beslenme sorunlarına dikkat çekti. Gençlerimizin sığınmacılar kadar değerleri yok mu? dedi.
Önceli gün Anadolu Üniversitesi yemekhanesinde hayatına son veren Resul Alan için üzüntülerini dile getiren Yıldızlı, hükümetin sığınmacılara ayırdığı bütçe kadar kendi evlatlarımıza bütçe ayırmadığının altını çizerek, gelecek kaygısı yaşayan tüm gençlerin bu endişelerini gidermenin siyasilerin en önemli sorumluluğu olduğunu belirtti. Yıldızlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
ÇOK CİDDİ BARINMA SORUNU
“Ekonomik krizin etkilerinin toplumun her kesiminde çok derin bir şekilde hissedildiği bir dönemde öğrencilerimizin yaşadığı bunalım ve geçim sıkıntısını görmezden gelen iktidarın eylemsizliğini hayretle karşılıyorum. Üniversitelere yerleşen öğrenciler, ailelerinin gelir durumuna uygun yurt ve ev bulamadıkları için eğitimlerine devam edemiyorlar. Üniversite öğrencilerinin çok ciddi bir barınma krizi yaşadığı bu kadar aşikarken yetki sahiplerinin bu konuya duyarsız kalmaları işleri daha da içinden çıkılmaz bir hale getiriyor. Yine aynı şekilde yemekhane ücretleri, ulaşım ücretleri gibi muhtelif kalemleri karşılamakta güçlük çeken öğrenciler ve aileleri çaresizlikten ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.
GENÇLERİ ÇARESİZLİĞE SÜRÜKLEYEN
Nitekim henüz geçtiğimiz gün Anadolu Üniversitesi öğrencisi, gencecik, pırıl pırıl bir kardeşimiz arkasında geçim sıkıntısı ve borçlarını ifade eden bir mektup bırakarak hayatına son verdi. Gençlerimizi bu çaresizliğe, bu bunalıma sürükleyen bir yönetim anlayışı asla kabul edilemez. Sağlıktan ulaşıma, eğitimden sosyal yardıma her alanda Türk vatandaşlarından, Türk gençlerinden çok daha fazla ve ayrıcalıklı hizmet alan milyonlarca Suriyeli, Afgan ve diğer sığınmacılar bizim gençlerimizden çok daha fazla mı değerli? Onlara sunduğumuz imkanları bizim evlatlarımıza sunabilecek bir politikamız yok mu?
İMKANI OLANLAR ÜLKEYİ TERK EDİYORLAR
Bu kadar mı duyarsızsınız? Gençlerimiz gelecek kaygısı yaşıyor, gençlerimiz imkanı varsa ülkeyi terk ediyor, imkanı yoksa maalesef hayatı terk ediyor, bu tehlikeyi görmüyor musunuz? Siyaset kurumunun en temel görevlerinden bir tanesi bu ülkenin geleceği olan, dinamiği olan gençlerimizi huzur ve refah içerisinde yetiştirmek ve topluma faydalı bireyler haline getirmektir.
KALPTEN ÖZÜR DİLİYORUM
Bu bilinçle gençlerimizin tüm sıkıntılarını her platformda dile getirmeye ve çözüm bulunması konusunda baskıcı olmaya devam edeceğimizin altını önemle çiziyorum. Hayata veda eden Resul Alan kardeşimi bir kez daha rahmetle anıyor, sığınmacılara sunduğumuz kadar bile bir hayatı kendisine sunamadığımız için şahsım ve sorumluluğum gereği kalpten özür diliyorum.” Saygılarıma.
Siyaset, 17 Ekim 2023 11:26
Yorumlar (0)
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
