İYİ Parti Körfez’de Naci Kara’dan adaylık uyarısı
Siyaset, 15 Ekim 2023 16:01İYİ Parti Körfez İlçe eski Başkanı Naci Kara’dan adaylık uyarısı geldi.
İşte o açıklamanın içeriği:
Bizler; İYİ Parti’nin kuruluşu sırasında özellikle Milliyetçi Hareket Partisi’nden ayrılan ve “daha demokratik ve daha güçlü bir Türkiye” hedefi ile “Siyaset meydanında varız” diyen insanlarız. Körfez ilçemizde kurucu ilçe başkanının yanında yer alarak yola çıktığımızda çok ciddi bir kadro oluşturduk.
Daha sonra da kısa bir ilçe başkanlığı dönemi yaşadım. Parti yeni kurulduğu için kurumsallaşma sorunu yaşıyordu. Değişik siyasi görüşlere mensup insanlar arasında birliktelik tesis etmenin zorluğu malumdur. O dönem zor başarılmış, ayırımsız bir birliktelik tesis edilmiştir.
Partimizin kuruluş döneminde, çoğunluk olarak MHP’den istifa ederek gelen insanların etkin olduğu açıktır. Biz bu etkinliği partide MHP’lilik olarak değil, diğer siyasi görüş mensupları ile aynı amaca özgülenmiş bir anlayışı tesis ederek İYİ’ler hareketi olarak benimsedik.
Asıl amacımız, bütün bir Türkiye’nin kucaklandığı, Türkiye sevdalılarına iktidar yolunu açacak güçlü bir duruş sergileyen cesurlar hareketini Türk demokrasisine hediye etmekti. İYİ Parti’nin kuruluş temelleri bu hedef ve zihniyet üzerine atılmıştır.
Bu hareketin içerisinde yer alanlar genelde o günün şartlarında fedakarlığı önceleyen insanlardı. Nereden geldiğine bakılmaksızın her biri sonsuz fedakarlık göstermiştir. Zira Türkiye’nin siyasi ortamı bunu gerektiriyordu. İYİ Parti tabanında her şeyden önce inançlı ve cesur insanlara ihtiyaç vardı.
Bu yüzden partinin kuruluşundan itibaren emeklerini veren insanlara her halükarda destek olmak ve bu desteğinin karşılığının alınması için adımlar atmak zorunludur diye düşünüyorum.
Bu kapsamda; partimizin en zor zamanı olan kuruluş döneminden itibaren zamanını ve bütün mali imkanlarını seferber etmiş, bu uğurda önemli fedakarlıklarda bulunmuş, ailesini dahi ikinci plana atmış ve çocuklarına özlem duyarak partisinin başarısı için çaba göstermiş insanlara sırt dönülmemelidir.
Genel veya yerel seçimlerde tepeden inme adaylıkları etik bir siyasi tavır olarak düşünmek mümkün değildir. Bu bağlamda, en zor dönemlerde İYİ Parti’nin yanında olmayan, partinin kuruluş harcında zerre katkısı olmayanların toplumun karşısına aday olarak getirilmesi tabanın hoş karşılamayacağı bir durum olarak görülmelidir.
Üç-beş oy fazla getirecek savıyla, İYİ Parti tabanının onayı alınmadan getirilecek herhangi bir aday oy kazandırmaz, ne yazık ki kaybettirir. Getirdiğinden fazlasını götürür.
İYİ Parti’nin Türkiye’nin geleceğinde devamlılığı için vefa duygusunun önde tutulması gerektiğine inanıyorum. İYİ Parti tabanının, tepeden inme adayları benimsemeyeceğinin dikkate alınmasının zorunlu olduğu kanaatindeyim. Kamuoyuna saygıyla duyurulur...
Siyaset, 15 Ekim 2023 16:01
Yorumlar (0)
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
