CHP Derince’den Filistin’e destek mesajı
Siyaset, 13 Ekim 2023 20:35Cumhuriyet Halk Partisi Derince İl Başkanlığı adına Filistin’e destek mesajı geldi.
İşte o açıklamanın içeriği:
Nehirden Denize Özgür Filistin!
Cumhuriyet’imizin 100. Yılına doğru giderken, Filistin Direniş Örgütleri, İsrail’in işgal ve soykırım politikalarına karşı çıkarak İsrail Devletine karşı saldırı gerçekleştirmişlerdir. Biz, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde İngiliz Emperyalizmine ve onun maşalarına karşı vermiş olduğumuz Ulusal Bağımsızlık savaşından dolayı, anti-emperyalist duruşumuz bizim karakteristik özelliğimizdir.
İsrail Devleti, 1948’den günümüze kadar yayılmacı bir politika izleyerek Filistin ve Filistin halkları üzerinde büyük bir baskı unsuru oluşturarak hegemonyasını tahsis etmeye çalışmaktadır. İsrail Devleti, Gazze şehrini 10x40 km ölçülerinde açık hava hapishanesine dönüştürerek Filistin halkını burada ya da mülteci kamplarında yaşamaya zorlamış, aynı zamanda elektrik ve suyun kontrolü İsrail Devleti’nin elinde olduğu için istediği zaman keserek halkı ya karanlığa ya da susuza mahkum etmiştir.
İsrail Devleti’nin aşırı sağcı politikaları, Netanyahu hükümeti ile beraber hız kazanmıştır. İsrail Güvenlik güçleri tarafından Filistinliler, evlerinden zorla atılarak yerlerine sivil yerleşimci adını verdikleri silahlı siyonist paramilititer yerleşimciler yerleştirilmiştir. Buradaki amaç ise, silahlı sivil yerleşimciler aracılığı ile Filistin Halkını bezdirmek, iş yapamaz hale getirmek, pogrom örgütlemek ve boyun eğmelerini sağlayarak yerlerinden/yurtlarından ederek ulusal direnişi kırmaktır. Bu yerleşim yerinde yaklaşık olarak 450 bine yakın siyonist silahlı paramiliter ikamet etmektedir. “Sivil yerleşimciler”, Filistinlilerin araç ve dükkanlarına, Mescidi Aksaya giden Filistinlilere saldırı düzenliyor. Filistinli sivillere yönelik saldırılar, sağcı Netanyahu hükümetinin etkisiyle 2023 yılında Birleşmiş Milletler her ay 100’den fazla rapor ederek, bu ve benzeri eylemler 2006’dan bu yana en yüksek seviyeye ulaşmış durumda.
Filistin Halkı, İsrail’e karşı kendi onurunu, dilini, dinini ve özgürce yaşamayı savunduğu kadar, aynı zamanda emperyalizme karşı da savaşmaktadır. İsrail Devleti’nin arkasında ve onu destekleyen başta ABD olmak üzere diğer emperyal devletler de bulunmaktadır. 101 yıl önce, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleşen Anadolu Halklarının bağımsız mücadelesi, nasıl İngiliz Emperyalizmi ve maşalarının kağıttan kaplan olduğunu gösterdiyse, Filistin Halkının direnişi ve Aksa Tufanı operasyonu da emperyalizmin kağıttan bir kaplan olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.
Filistin Halkının direnişi, Hamas’tan büyüktür. Hamas’ın tarihi ise, Filistin Halkının direnişine yetmez. İsrail Devleti, emperyalist medya ve Türkiye’deki siyasal İslamcılar, Filistin Direnişine gölge düşürerek ve Filistin Halkının meşru ulusal taleplerinin din kisvesi altında göstererek uluslararası kamuoyundan destek gelmesini engellemeye çalışmaktadırlar. Aksa Tufanı Operasyonu, İsrail ve Batı medyasının gösterdiği gibi sadece Hamas önderliğinde değil, aksine Filistin Ulusal Direniş Örgütleri tarafından kurulan Ortak Operasyon Odasından yönetilmiştir.
Filistin ve İsrail’de insanların hayatlarını kaybetmesi, hepimizi derinden sarsmıştır. Bu savaşın sorumlusu, yayılmacı bir politika izleyen İsrail Devleti’dir. İsrail Devleti, eğer bu politikalara son vermezse kan durmayacak, insanlar ölecek, barış ve huzur sağlanamayacaktır. Yaşasın Filistin Halkının Bağımsızlık ve Eşitlik Mücadelesi
Siyaset, 13 Ekim 2023 20:35
Yorumlar (0)
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
