Eroğlu: Kadınlar her alanda daha çok söz sahibi olmalı
İş Dünyası, 12 Ekim 2023 13:54Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği’nin (KOİDER) kurucu üyesi olduğu Girişimci İş Kadınları Federasyonu’nun (GİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eroğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitelerinin yeniden belirleneceği seçimler öncesi bir açıklama yaptı.
Bu komitelerin, diğer kurum ve kuruluşlara öncülük etmesi ve rol model olması açısından, toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinde kadınlar için birer mevzi olduğunu belirten Eroğlu, bu seçimlerin çok değerli olduğunu söyledi.
Komitelerin kadınların ülke ekonomisinde ve ekonomiye yol veren konumlarda yer almasına sunduğu katkıların öneminin altını çizen Eroğlu, “Bu komitelerin oluşumunda emeği geçen TOBB başkanımızı, yönetim kurulunu ve her bir TOBB üyesini kutluyoruz. Tüm önemli kazanımlara rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı tamamlanırken, Türk kadının toplumsal yaşam içinde geldiği noktanın yeterli olmadığının ve hak ettiği değeri de yeterince göremediğini söylemek zorundayız” dedi.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarken, İzmir’de İktisat Kongresi’nden önce Kadın Kongresi’ni topladığına işaret eden Eroğlu açıklamasında şunları söyledi: “Atatürk, küm dünya milletlerinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkını vererek kadın aklına ve çalışkanlığına verdiği önemi ve değeri tüm dünyaya göstermiştir.
Ancak aradan geçen 100 yılda toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinde ülkemizde ileriye yönelik yeterince adımlar atılamamıştır. Kamu kurum ve kuruluşlarında, odalar ve borsalarda, özel sektörde kadının daha fazla söz sahibi olması daha fazla temsil edilmesi, karar alma mekanizmalarında kadınların daha fazla sorumluluk almasını sağlayacak imkanların tanınması çok büyük önem taşımaktadır.
GİFED olarak verdiğimiz toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesi, ülkemiz kadınlarının “iş kadınları derneği” kurma mecburiyetini hissetmediği, toplumsal cinsiyet eşitliğinin kadın-erkek her bir birey tarafından aynı derecede önemli kabul edildiği, müreffeh, modern, demokratik bir Türkiye yaratılana kadar sürecektir. Kadın ve erkeklerin omuz omuza çalıştığı, kimseyi geride bırakmadığı bir ülke ancak kalkınmasını tamamlayabilir, medeni bir toplum olarak insanlarına refah ve mutluluk verebilir.
Bu yolculukta yanımızda olan, kurumlarında oluşturdukları komiteler, kurullar ile kadınların mücadelesine omuz veren, yönetim kademelerinde kadınlara yer açan her bir kurumumuza teşekkür ediyor, bu vesile ile TOBB İl Kadın Girişimciler İcra başkanlık seçimlerinin kadın girişimcilerimize hayırlı olmasını diliyorum.
İş Dünyası, 12 Ekim 2023 13:54
Yorumlar (0)
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
Büyükakın’dan şehit ailesine bayram ziyareti
Tavuk fiyatları da aldı başını giti
Vali Aktaş sürücüleri uyardı!
Başkan Ömeroğlu’ndan birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu
Gebze Ticaret Odası yöneticileri vatandaşlara bayram çöreği ikram etti
Körfez Belediyesi’nde bayramlaşma: Başkan Söğüt personele teşekkür etti
Antikkapı, binlerce kişiyi doyurdu
