İşte en çok kazandıran yatırım
Ekonomi, 08 Ekim 2023 18:29Döviz, hisse senedi veya altın yatırımı yapanları uzmanlar uyardı. Arsa yatırımı yapanların enflasyonun üzerinde gelir elde ettiği duyuruldu.
Son bir yılda arsa fiyatlarının yüzde 100 ile yüzde 400 oranında arttığı ortaya çıktı.
Ergin Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Kılıç, uzun vadede yatırım yapmak isteyenlerin kazançlı çıkabilmesi için arsayı tercih etmeleri gerektiğini belirtti.
Yabancı para birimleri yerine arsaya yatırım yapmanın ülke ekonomisine katkı sağladığını ve yastık altındaki dövizin, cari açık veren Türkiye için büyük bir sorun olduğuna dikkat çeken Ergin Kılıç, “Yaklaşık 20 yıldır Marmara ve Ege bölgesinde gayrimenkul yatırım danışmanlığı yapıyorum. Bu süre içinde arsaya yatırım yapıp da döviz veya altından daha az kazanana hiç rastlamadım” ifadelerini kullandı.
YÜZDE 400'E ULAŞAN KAZANÇ ORANI SAĞLIYOR
2022 - 2023 dönemi eylül ayı itibariyle bankalar arası piyasada ABD dolarının 18 TL'den 27 TL'ye çıkarak yaklaşık 50 gelir sağladığını, aynı dönemde gram altının 1.018 TL'den 1.701 TL'ye yükselerek yaklaşık yüzde 70 arttığını, İstanbul Borsasının BIST 100 endeksinin ise 3.000'den yaklaşık 8.000'e çıkarak yüzde 250 yükseldiğine dikkat çeken Ergin Kılıç, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale bölgesinde arsa yatırımlarının son bir yılda yüzde 300 ile yüzde 400 oranında kazanç sağladığını belirtti.
Arsa yatırımının, belli koşullara uyulması halinde yüksek kazanç sağlayacağını vurgulayan Kılıç, dikkat edilmesi gereken konuları ise şu ifadeleri kullandı:
"Yatırımcı öncelikle arsa almadan iyi bir araştırma yapmalı ve doğru fiyatı bulmalı. Doğru fiyattan alınmış arsa asla kaybettirmez. Bu nedenle alım yaparken önce araştırma yapılmalı, sonra da mutlaka gayrimenkul danışmanından fikir alınmalı. Arsa aldıktan sonra da fiyatlar yakından takip edilmeli ve satış için çok acele edilmemelidir. Çünkü fiyatlar yükseliş trendine girdiğinde, kazanç katlanarak artar. Erken satış yapmak, karlılığı düşürür."
TARIM TOPRAKLARINDAN UZAK DURULMALI
Danışmanlık hizmetlerini ücretsiz verdiklerini ve arsa alırken tapunun hisseli olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Ergin Kılıç, "Hisseli tapusu olan arsa ve araziler en son tercihiniz olmalı. Ayrıca verimli tarım topraklardan uzak durmak gerekir. Çünkü bu topraklar inşaat değil tarımsal üretim için kullanılmalı" diye konuştu.
Ekonomi, 08 Ekim 2023 18:29
Yorumlar (0)
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
