Şehrin tiyatrosu 5 Ekim’de perdelerini açıyor
Gündem, 03 Ekim 2023 21:00Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 5 Ekim’de sanatseverlere perdelerini açacak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezonda tiyatro severlerin karşısına çıkmak için gün sayıyor. Geçtiğimiz günlerde Kültür Sanat ve Turizm Sezon Açılışı programını tüm kültür müdürlüklerinin katkısıyla muhteşem bir şov ile sahneye taşıyan şehrin tiyatrosu, 5 Ekim’de perdelerini açacak. İlk olarak sevilen oyun “Yaşamak Mı Yoksa Ölmek Mi” ile seyirciyle buluşacak olan Şehir Tiyatroları, bu sezonda da muhteşem performansıyla izleyenleri mest edecek.
İZLENME REKORLARI KIRAN OYUNLAR
Yeni sezonda harika oyunları seyirciyle buluşturmaya hazırlanan şehrin tiyatrosu, “Yaşamak Mı Yoksa Ölmek Mi”, “Radyo-yu Hümayun”, “Fareler ve İnsanlar”, “Vişne Bahçesi”, “Kılıçarslan”, “Aradığın Seni Arayandır”, “Çöp Atlas”, “Evvel Zaman İçinde” gibi izlenme rekorları kıran ve hala satışa açıldığı gün biletleri tükenen oyunlarıyla yeni sezona merhaba diyor. Tolstoy’un dünyaca ünlü eseri Savaş ve Barış'ın provalarına da devam eden Büyükşehir Şehir Tiyatroları, bu büyük prodüksiyonu da usta yönetmen Mehmet Birkiye rejisiyle Kocaeli seyircisiyle buluşturmak için tüm hızıyla çalışmalarına devam ediyor.
.gif)
YENİ SEZONDA İLK OYUN; “YAŞAMAK MI YOKSA ÖLMEK Mİ”
Varşova 1939. Polonya’nın Nazi birliklerince işgalinin hemen öncesi. Bir tiyatroda Hitler karşıtı bir oyunun provaları sürmektedir. Ancak oyun, Dışişleri Bakanlığının politik-diplomatik bir skandaldan kaçınması nedeni ile yasaklanır. Bu durumda “Hamlet” yeniden programa alınır. Tiyatronun usta oyuncusu Tura, her gece sahnede Hamlet’in ünlü “Yaşamak Mı, Yoksa Ölmek Mi?” tiradını oynarken; kuliste de karısı ile genç bir havacı teğmen arasında bir flört baş gösterir. Almanların Polonya’yı işgali üzerine tiyatro kapanır. İşsiz kalan oyuncular, havacı teğmen aracılığı ile önemli bir bilgiye ulaşırlar. Bir Alman casusu, Polonya’daki tüm direniş hareketini ele verecek bir listeyi Nazilere iletmek üzere Varşova’ya getirmiştir. Casusun her ne pahasına olursa olsun engellenmesi gerekmektedir. Oyuncular, bunu engellemek üzere harekete geçerler. Provasını yaptıkları oyun sayesinde, akıl almaz bir cesaretle, Nazilerin kılığına girer ve zaman zaman umutsuzlaşan ve gitgide çetrefilleşen bir savaşı sürdürürler. Sahnedeki dekor Gestapo karargâhına, tiyatro kostümleri üniformaya, oyuncular da yurtsever direnişçilere dönüşmüşlerdir. Cesaret, fantezi ve yetenek sayesinde, tekrar tekrar felaketin sınırından dönüp; direnişçilerin listesinin Nazilerin eline geçmesini engellerler.
Gündem, 03 Ekim 2023 21:00
Yorumlar (0)
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
