Baba ve oğul Erdoğan’a çok sert sözler
Siyaset, 03 Ekim 2023 11:22CHP lideri Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı İmamoğlu'nun hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a çok sert bir yanıt verdi.
16 Temmuz’da tatile giren TBMM, önceki gün açıldı. Siyasi partilerin Meclis mesaisi başladı, MHP ve YSP’nin ardından CHP’nin grup toplantısı gerçekleşti.
14 Mayıs seçimlerinin ardından değişim rüzgarlarının hızlı ve sert estiği CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının başında, geçen pazar günü İçişleri Bakanlığı’na düzenlenen saldırıya değindi ve şunları söyledi.
Video Player is loading.
“İvedilikle müdahale eden ve teröristlerin amacına ulaşmasını önleyen bütün Emniyet mensuplarına teşekkür ederim. Ayrıca İçişleri Bakanı’na, uyuşturucu baronlarıyla ve çetelerle mücadele dolayısıyla tebrikleri ilettim. Pazar sabahı İçişleri Bakanımızı aradım, olay hakkında bilgi aldım.”
Bu sözler sonrası salonda alkış sesleri yükseldi. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından diğer satır başları şöyle:
FERMUAR SİSTEMİ GELİYOR
– CHP olarak üzerimize düşeni mutlaka yapacağız. Kadın-erkek eşitliğinde CHP olarak bir devrim yapacağız. Kurultaya götüreceğiz.
– Fermuar sistemi gelecek. Bir kadın, bir erkek, bir kadın, bir erkek. Hiç endişe etmeyin.
– Neden siyasette kadın sayısı az? Onların önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Adaletse toplumun her kesiminin bu adaletten yararlanması lazım. Bir kadın devrimini gerçekleştireceğiz.
– Siyaset, sorunları çözme sanatıdır. Siyasetçi belli bir makama geldikten sonra zenginleşmişse bilin ki o kendisine hizmet etmiştir. Kim dün yüzükten bahsedip bugün 13 uçakla geziyorsa bir sorunumuz var demektir.
EL KALDIRIP İNDİRİYORLAR
– Bu Meclis’e ben Gazi Meclis demiyorum, Gazi Meclis, Kurtuluş Savaşı’nı yürüten meclistir. Bu meclis, AK Parti ve MHP’li vekillerin el kaldırıp indirdiği meclistir.
ERDOĞAN GERÇEKTEN ÜLKESİNİ SEVİYOR MU?
– Bir Japon atasözü var, pirincin içindeki siyah taşlardan korkma beyaz olanlardan kork diyor. Bunu niye söyledim? Erdoğan, yeni demokratik bir anayasa yapalım dedi. Erdoğan samimi mi? Gerçekten ülkesini seviyor mu? Erdoğan, gerçekten adaletten yana mı? Gerçekten de demokrasiden yana mı? Hayır.
UYUŞTURUCU BARONLARI KİME PARA VERİYOR?
– Uyuşturucu baronlarıyla kol kola gezenler kimler, Saray’a sormak istiyorum. Türkiye’yi uyuşturucu batağına soktular. Türkiye’nin 81 ilinde uyuşturucu bağımlıları var. Bu baronlar kime para veriyor? Niye hapse atılmıyor? Bahis baronları da aynı şekilde…
ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN KAPIMIZA GELMESİNLER
– Milletvekili seçilen Can Atalay şu anda hapiste. Niye? Can Atalay seçim öncesi gitti YSK'ye başvurdu, savcılıktan iyi hal kağıdı aldı. Başvurusunu yaptı. Yargıtay ve Danıştay hakimleri dedi ki ‘Bir sorun yok milletvekili olabilirsin.' Milletvekili oldu, hapiste, çıkarmıyorlar. Ve Yargıtay kalktı ceza verdi. Değerli arkadaşlar bu hukuku katletmektir. Bunu yapanlar Anayasa değişikliği için bizim kapımıza gelmesinler.
BİLAL ERDOĞAN VE OĞLUNA SERT SÖZLER
– Bir tavsiyem var Erdoğan’a, bir daha söylüyorum, aileni siyasete bulaştırma, bir oğlun var, kalkmış bizim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız hakkında ileri geri konuşuyor. Kimsin sen, kimsin sen, sen kimsin! Gücünü babandan alıyorsan, sen zaten adam değilsin! Eğer İBB Başkanlığına aday olmak istiyorsan, hodri meydan. Çıkmazsan namertsin.
Siyaset, 03 Ekim 2023 11:22
Yorumlar (0)
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
