Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin fabrika ayarları bozuluyor
Siyaset, 27 Eylul 2023 22:00Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş hükümetin sığınmacı politikasını eleştirdi.
Sosyal medya hesabından “Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin fabrika ayarları bozuluyor” başlığıyla bir video yayınlayan Hüseyin Baş söz konusu videoda, “Atatürk nüfus mübadelesi yaparak Anadolu’yu Türklerle doldurdu, bunlar kendi mübadelelerini yaparak Anadolu’yu yabancılarla dolduruyorlar” dedi.
“Yargı eliyle gazeteci sopalanıyor”
İktidarın seçim öncesi takındığı demokrat, herkesi kucaklayan tavrını bir kenara bıraktığını ifade eden BTP lideri, “O demokratik, bütün renkleri, sesleri, düşünceleri kabullenen, herkese söz hakkı tanıyan Sayın Erdoğan ve hükümeti seçimden hemen sonra yargı eliyle bugün gazeteci sopalanıyor. Yargı eliyle toplum sopalanıyor. Niye kardeşim? Sığınmacı haberi yapmışlar. Senin tutuklayacağın adam kaçak olarak ülkeye giren sığınmacı, O’nun haberini yapan değil ki… Sen tutuklayacaksan git O’nu tutukla. Birine bir yaptırım yapacaksan git O’na yap” dedi.
“Atatürk ne yaptıysa tersini yapıyorlar”
AKP iktidarının ülkenin fabrika ayarlarını bozduğunu ve bozmaya da devam ettiğini ifade eden Hüseyin Baş şunları söyledi, “ Ülke enteresan bir yere doğru gidiyor. Bak öyle bir şey var ki, Atatürk bir ülke kurdu, bu ülkeyi bize bıraktı, 'burada yaşayın, bunu geliştirin' dedi. İşin Türkçesi bu. Nasıl yaptı bunu? Atatürk bunu yaparken sarayları kapattı, yüz sene geçti saraylar açılmaya başlandı. Egemenliği tek bir adamın elinden alıp bütün bir millete verdi, yüz sene geçti milletten egemenlik alınıp tek adama verildi. Atatürk mübadele yapıp Anadolu'yu Türklerle doldurdu. Bugün kendi mübadelelerini yapıyorlar Anadolu'daki Türkleri yurt dışına sürüyorlar, 'giderlerse gitsin' diyorlar. Doktoru, mühendisi, avukatı, öğretmeni aklınıza hangi meslek grubu geliyorsa marangozu, tesisatçısı, elektrikçisi... Yurt dışına gidiyor. Anadolu'yu da yabancılarla dolduruyorlar. Atatürk ne yaptıysa tersini yapıyorlar.”
Siyaset, 27 Eylul 2023 22:00
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
