Maçlardan önce artık İstiklal Marşı’mız okunmayacak mı?
Spor, 27 Eylul 2023 17:16Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, geçen günlerde yaptığı açıklamada ''Süper Lig'in marşı olacak. Şampiyonlar Ligi gibi seremonide marşımız çalacak'' ifadelerini kullandı. Bu açıklama sonrası İstiklal Marşı'nın ne olacağı merak konusu oldu.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, geçen günlerde çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Süper Lig'e yeni marş geleceğini ifade eden Büyükekşi, "Süper Lig'e bir marş ve yeni bir logo hazırlayacağız. Garo Mafyan bir marş hazırlıyor bizim için. Şampiyonlar Ligi gibi Süper Ligi'nde bir marşı olacak. Süper Lig'in yeni logosu için de Şampiyonlar Ligi logosunu yapan kişiyle çalışıyoruz" sözlerini sarf etti.
Bu açıklama sonrası ise akıllara “Maçlardan önce artık İstiklal Marşı’mız okunmayacak mı?” sorusunu getirdi.
MAÇLARDAN ÖNCE İSTİKLAL MARŞI OKUNUYOR
Türkiye'de oynanan futbol maçlarından önce İstiklal Marşı okunuyor. Bu sadece Türkiye'ye özgü bir durum olarak devam ediyor.
Pek çok ülkede maçlardan önce milli marşın okunması gibi bir uygulama bulunmuyor.
Fotospor'un geçtiği haberin devamı şu şekilde;
Şampiyonlar Ligi seremonileri göz önüne alındığında takımlar sahaya çıkarken ve birbirleriyle tokalaşmadan önce 1992 yılında Tony Britten tarafından Händel'in 1727 tarihli "Zadok the Priest" adlı eserinden UEFA Şampiyonlar Ligi için düzenlenmiş versiyonu çalınıyor.
Daha sonra hakem atışına geçiliyor. Ardından maç başlıyor. Eğer benzer bir Süper Lig marşı olursa İstiklal Marşı’nın maçlardan önce okunmaması gündeme gelecek mi? Ya da hangi bölümde okunacak?
İstiklal Marşı lig maçlarında 1990’lı yıllara dek okunmuyordu.
Bölücü terör örgütünün eylemlerinin 90’larda zirve yapmasıyla birlikte lig karşılaşmalarının başlamasından önce tribünlerden önce, ‘Kahrolsun PKK’, ardından ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları atıldı. Akabinde İstiklal Marşı’nın taraftarlarca okunması bir adet haline dönüştü. Bir süre sonra lig karşılaşmaları öncesi banttan marş çalınmaya başlandı.
Gençlerbirliği’nin rahmetli Başkanı İlhan Cavcav ''İstiklal Marşı, milli maçlarımız dışında, lig maçlarında okunmasın” önerisi sundu. Kabul görmedi. Son dönemde ise yabancı konusu, “seremonide İstiklal Marşı’nı okuyacak oyuncu yok” üzerinde irdeleniyor.
TFF’nin Süper Lig marşı projesiyle önce İstiklal Marşı’nın statlardan kaldırmaya sonra da yabancı sayısını serbest bırakmaya hazırlandığı iddiaları var.
Spor, 27 Eylul 2023 17:16
Yorumlar (0)
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
