Şehir Hastanesi müteahhidi bol para kazansız diye kapatıyorlar
Siyaset, 26 Eylul 2023 08:45İzmit Seka Devlet Hastanesine bağlı olan Yürüyüş Yolu Semt Polikliniği önünde açıklamalar yapan YSP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Alınan karot örneklerinin henüz sonucu çıkmamışken polikliniğin çürük olduğuna nasıl karar verdiler?” dedi. Polikliniğin taşınmaya başladığını söyleyen Gergerlioğlu, “Depremi bahane ederek binayı yıkacaklar, İzmit’in kalbinde birilerine rant alanı açacaklar.” ifadelerini kullandı.
İZMİT’İN KALBİNDE, YÜZ BİNLERCE KİŞİYE HİZMET VEREN BİR POLİKLİNİK KAPATILIYOR
İzmit Yürüyüş Yolu Semt Polikliniği önünde açıklamalar yapan Gergerlioğlu, “Tüm İzmitliler burayı bilir. Buraya İzmit’in kalbi de diyebiliriz. Burada bir semt polikliniğimiz var. Yürüyüş Yolu Semt Polikliniği, İzmit Seka Devlet Hastanesi’ne ait. Ben de bir hekim olarak burada yıllarca çalıştım. Bu binada onlarca poliklinik var. Bu polikliniklerde binlerce hastaya hizmet veriliyor. İzmit’in kalbinde, yüz binlerce kişiye hizmet veren bir poliklinik kapatılıyor. Neden kapatılır? Anlamak mümkün değil! Ben burada yıllarca hizmet verdim. Vatandaşlarımız çok çabuk buraya ulaşabiliyordu. İzmit’in kalbi olan buraya; İzmit’te oturan vatandaşlar, İzmit’in köylerinden gelen insanlar ve İzmit esnafı kolayca gelirdi. Merkezdeki insanlar buraya yürüyerek çok daha rahat gelirdi. Biz elimizden gelen sağlık hizmetini verirdik.” ifadelerini kullandı.
ŞEHİR HASTANESİNE MÜŞTERİ, ÖZEL HASTANELERE DE PARA KAZANDIRMAK İÇİN O KADAR ÇOK ACELE EDİYORLAR Kİ HASTANEYİ TAŞIMAK İÇİN RAPORUN ÇIKMASINI BİLE BEKLEMEMİŞLER
Birileri rant elde etsin diye milli serveti yok etmek hangi vicdana sığar?
Hastaneden karot örneklerinin alındığını söyleyen Gergerlioğlu, “Henüz alınan karot örneklerinin sonuçları açıklanmadı. Neye dayanarak binanın depreme dayanıksız olduğunu söylüyorlar anlamak mümkün değil. Şehir hastanesine müşteri, özel hastanelere de para kazandırmak için o kadar çok acele ediyorlar ki hastaneyi taşımak için raporun çıkmasını bile beklememişler. Ben bu binada çalışırken güçlendirme yapıldı ve sapasağlam oldu. Birileri rant elde etsin diye milli serveti yok etmek hangi vicdana sığar.?" dedi.
ŞEHİR HASTANESİNİN MÜTEAHHİDİ BOL PARA KAZANSIN DİYE KAPATIYORLAR
Binanın sağlam olduğunu ve hiç bir eksiğinin olmadığını söyleyen Gergerlioğlu, “Neden hiç bir sıkıntı olmamasına rağmen semt polikliniği kapatılıyor? Nedenini söyleyeyim; iktidarın bir şehir hastanesi var! Müteahhidi bol paralar kazanıyor. Bir bölüşme, üleşme durumu var. Orası işlesin diye bu semt polikliniği kapatılıyor. Ayrıca bu ilde iktidarın İl Başkanının da sahibi olduğu birçok özel hastane var. Şehir merkezinde başka özel hastaneler de var. Buraya gelip buranın kapalı olduğunu gören kişiler nereye gidecek? Başka özel hastanelere gidecek. Bunu vicdanınız kabul ediyor mu? Tüm İzmit halkına, Kocaeli halkına soruyorum; bu ne rezalettir? İzmit’in merkezindeki semt polikliniği kapatılır mı? Özel hastaneler çalışsın mı istiyorsunuz? Hastaların Cephanelik’teki Şehir Hastanesi’ne gitmesini mi istiyorsunuz? Dilovası ve Darıca’daki hastalar şehir hastanesine mi gitsin? İşlerini burada mı yaptırmak zorunda kalsın istiyorsunuz? Müteahhit para kazansın istiyorlar çünkü binayı müteahhit yaptı. Sağlık Bakanlığı da müteahhitten kiraladı. Böyle bir rezalet olabilir mi? Burası Türkiye, ne yazık ki olabiliyor!” şeklinde konuştu.
RANTA DÖNÜŞTÜRÜLÜP AVM Mİ YAPILACAK?
Şehir hastaneleri çalışsın ve özel hastaneler daha güzel para kazansın diye semt polikliniğinin kapatıldığını söyleyen Gergerlioğlu, “Olacak iş değil fakat bu yapılıyor! Biz buna kesinlikle karşıyız. Binanın ne yapılacağı da belli değil! Acaba hangi rant için kullanılacak, o da belli değil. Ama iktidar bunu çok iyi biliyor. AK Parti- MHP Cumhur Zulüm İttifakı bu binayı nasıl rant için kullanacağını biliyor. Şehrin ortasında, yürüyüş yolunun kenarında, binlerce kişinin geçtiği bir yerde siz bir semt polikliniğini nasıl kapatıyorsunuz? Ben Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve bir hekim olarak çok kızgınım. Bu semt polikliniğinde yıllarca çalışmış, hastalara hizmet vermiş bir insan olarak çok öfkeliyim. Vicdanım bunu kabul etmiyor. Vatandaşlar da bize bu durumdan rahatsız olduklarını bildiriyor. "Burayı kapatıp AVM yaparlar ve ranta acarlar kesin vekilim" diyorlar. Buna izin veremeyiz. Bu poliklinik kapatılmasın!” dedi.
BU SEMT POLİKLİNİĞİNİ KAPATTIRMAYALIM!
Kocaeli halkına seslenen Gergerlioğlu, “Tepkinizi gösterin. İzmit Seka Devlet Hastanesi Yürüyüş Yolu Semt Polikliniğini kapattırmayalım arkadaşlar! Böyle bir karar almışlar. Bu semt polikliniğini kapattırmıyoruz. Ben bir hekim olarak, siz de hastalar olarak insiyatifinizi koyun. Bu semt polikliniğini kapattırmayacağız.” ifadelerini kullandı.
Siyaset, 26 Eylul 2023 08:45
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
