10 ayda 2 milyondan fazla kişi parmak iziyle kimlik kartı doğrulama yaptı
Gündem, 17 Eylul 2023 20:46Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, EGA'nın sağladığı Bionay Kimlik Doğrulama Hizmet Sağlayıcı (KDHS) platform yazılımlarıyla Türkiye genelinde 973 tapu ve kadastro müdürlüğünde 2 bin biOnay cihazıyla hizmet vermeye devam ediyor. Türkiye'nin ilk onaylı mobil kimlik doğrulama cihazı biOnay ile tapularda kimlik doğrulama işlem sayısı gün geçtikçe artıyor. Son 10 ayda iki milyonun üzerinde vatandaş tapu işlemlerinde biOnay kimlik doğrulama cihazını kullanarak işlem gerçekleştirdi.
E-kimlik ve e-imza alanında Ar-Ge çalışmaları yapan EGA, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüyle yaptığı işbirliği kapsamında 2 bin biOnay cihazıyla parmak izi ile kimlik doğrulama yapıyor. Kimlik doğrulama işlemlerinde yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçmek için çözümler sunan biOnay ile 973 tapu müdürlüğünde 10 ayda 2 milyonun üzerinde vatandaş herhangi bir sahtecilik veya mağduriyet yaşamadan işlemlerini güvenle gerçekleştirdi.
“Mağduriyet önleniyor ve kurumların itibarı güçleniyor”
EGA iştiraki olan biOnay'ın Kurucu Ortağı Ümit Yaşar Usta, “Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüyle işbirliğimiz kapsamında kısa sürede oldukça güzel sonuçlar aldık. Bugüne kadar 973 tapu müdürlüğünde 185 iş günü gibi kısa bir sürede 2 milyondan fazla kişi işlemlerini herhangi bir sahtecilik veya mağduriyet yaşamadan gerçekleştirdi. Tapu müdürlüklerimiz kaliteli ve güvenle hizmet veriyor” dedi.
“Hızlı ve doğru bir şekilde kimlikler doğrulanıyor”
Elektronik Kimlik Doğrulama Cihazı'nın sahteciliğin önüne geçmek için çok önemli olduğunu dile getiren Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Cevdet Ekmel Hatipoğlu, “Vatandaşlar tapuya geldiklerinde parmak izlerini cihaza okutuyorlar, kimlik bilgileri ile parmak izleri karşılaştırılıp doğruluğu teyit ediliyor. Böylelikle daha hızlı ve doğru bir şekilde kimlikler doğrulanıyor. Cihazlar 10 aydır tüm tapu müdürlüklerinde başarılı bir şekilde kullanılıyor” ifadelerini kullandı.
.gif)
Gündem, 17 Eylul 2023 20:46
Yorumlar (0)
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
