Saray iktidarının ahlaki ve siyasi meşruiyeti yoktur
Siyaset, 16 Eylul 2023 20:44CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir programdaki sözleri nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak" suçuyla cezaevinde bulunan TELE 1 Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Merdan Yanardağ'a destek gecesinde konuştu. Kılıçdaroğlu, "Eğer siz af yetkinizi insani nedenlerle değil de ideolojik nedenlerle kullanırsanız; birilerini affederken, aynı pozisyondan daha ağır koşullarda hapishanelerde yatan insanları eğer affetmiyorsanız siz bu ülkeyi tarafsız yönetmiyorsunuz demektir. Saray iktidarının ahlaki ve siyasi meşruiyeti yoktur. Bu meşruiyetsizliğe karşı hep beraber mücadele edeceğiz" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Tele 1 Dayanışma Gecesi’ne katıldı.
Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
– “Bir ülkeyi ileriye taşıyan, o ülkenin aydınlarıdır. O ülkenin aydınları, ellerindeki meşale ile toplumu aydınlatırlar. Ama aydınların bu tarihsel sorumluluğu yanında, ciddi zorlukları da vardır. Çünkü aydınlanmaya karşı olanlar, önce o ülkenin aydınlarını yok etmek isterler. O nedenle Merdan Yanardağ içerde… O nedenle milletvekili içerde… Generaller içerde… Hep beraber mücadeleyi sürdüreceğiz.
– Mücadelenin koç başlığını bu ülkenin aydınları ve bu ülkenin gençleri, bu ülkenin kadınları yapacak. Siyaset kurumunun da burada ciddi bir sorumluluğu ve yükümlülükleri var. Ama hiç unutulmaması gereken temel bir kural var; Cumhuriyet’i demokrasiyle taçlandırmadığımız sürece bize bir gelecek ufku yoktur.
“HEPİMİZ YARI AÇIK CEZAEVİNDEYİZ”
– Zor bir süreçten geçtiğimizi biliyorum. Dışarıdaymışız gibi görünmekle beraber aslında hepimiz yarı açık bir cezaevindeyiz. Yazarların bile rahatlıkla yazamadığı, karikatürlerin bile rahat çizilemediği bir ortam. Yarı açık cezaevinde olmakla kapalı cezaevinde olmak arasında çok büyük bir farklılık yok. Ama bu ülkenin aydınları, bu ülkenin siyasetçileri karanlığa karşı mücadele ederlerse her türlü karanlığı yener ve ellerindeki meşaleyle toplumu, zihinlerimizi, düşüncelerimizi aydınlatırlar. Bu aydınlardan birisi de Merdan Yanardağ. Dolayısıyla Merdan Yanardağ’a buradan sevgilerimi ve saygılarımı gönderiyorum.
“EN BÜYÜK KORKAKLAR”
– İnandığımız yolda ve inandığımız davada azimli ve kararlı yürürsek, birlikteliğimizi bozmazsak ve birlikte olduğumuz çemberi büyütürsek Türkiye’yi aydınlığa çıkarırız. Düşünce özgürlüğüne tahammül edemeyenler, radyolara, televizyonlara, gazetelere yani medyaya baskı yapanlar aslında dünyanın en büyük korkaklarıdır. Çünkü korkak olmasalar düşünce ışığından korkmazlar.
“BASKILARA KARŞI DİRENECEĞİZ”
– Baskı yapacaklardır ama baskılara karşı direneceğiz. Umutsuzluğu zihninde taşıyan insanların bir gelecek hayali yoktur. Umutsuzluğu yenmek her aydının ve bu ülkede yaşayan ve özgürlük isteyen herkesin temel hedefi olmak zorundadır. Feriştahları gelse bize bir geri adım attırmayacaklar. Bu konuda kararlıyız ve gücümüzü halktan alıyoruz.
“BEDELİ DE ÖDEYECEĞİZ”
– Anayasa der ki, ‘Basın hürdür, sansür edilemez.’ Bu kadaraçık. Ama bu ülkede basının özgürce yayın yaptığını kim söyleyebilir. Var olan kurumlar, infaz kurumu olarak görevlerini yapıyorlar. Yargı, yargı olmaktan çıkmış. Bu ülkenin aydınları ve siyasetçileri asla geri adım atmayacağız. Böyle bir amacımız, böyle bir düşüncemiz asla ve asla olmayacaktır. Bedel ödemek mi? O bedeli ödemeye her zaman hazırız. Bedeli de ödeyeceğiz yeter ki bu ülkenin insanları geleceğe güvenle bakabilsinler.
“YÖNETEMİYORSUNUZ”
– Eğer siz af yetkinizi insani nedenlerle değil de ideolojik nedenlerle kullanırsanız; birilerini affederken, aynı pozisyondan daha ağır koşullarda hapishanelerde yatan insanları eğer affetmiyorsanız siz bu ülkeyi tarafsız yönetmiyorsunuz demektir. Saray iktidarının ahlaki ve siyasi meşruiyeti yoktur. Bu meşruiyetsizliğe karşı hep beraber mücadele edeceğiz.”
Siyaset, 16 Eylul 2023 20:44
Yorumlar (0)
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
