SEDAŞ’ın Next projesinde öğrenciler elektrik perakende şirketini ziyaret etti
Gündem, 13 Eylul 2023 19:29Akkök Holding enerji grup şirketleri tarafından yürütülen Kadın Enerjisi projesinin “Next” programı kapsamında 25 öğrenci Sepaş Enerji'yi ziyaret ederek renkli sunumlarla elektrik perakende sektörünü yakından tanıdı.
Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (SEDAŞ) “Kadın Enerjisi – Next” projesinde bu yılın üçüncü buluşması tamamlandı. Programa katılan 25 kız öğrenci, geçtiğimiz günlerde Sepaş Enerji’nin Kocaeli’ndeki genel merkezini ziyaret etti. Holdingin enerji grubu çalışanlarının kız çocuklarına yönelik başlamış olan projeye bu yıl bölge meslek liselerinde eğitim alan kız öğrencilerini de dahil ederek genişleme kararı alan SEDAŞ, etkinlikte eğitici ve eğlenceli sunumlarla öğrencilere enerji sektörünü tanıma fırsatı sağladı. Müşteri hizmetleri ve merkezi deneyimini ilgili yetkililerden dinleyen öğrenciler, merak ettikleri konuları da şirket çalışanlarına sorma şansını yakaladılar.
İlk yılını tamamlayan Next projesine kız çocuklarının lise ve üniversite eğitimlerinde elektrik bölümlerini seçmelerini teşvik etmek için başladıkları bilgisini paylaşan SEDAŞ yetkilileri, toplumsal cinsiyet ve fırsat eşitliği konusunda somut adımlar atarak daha fazla öğrenciye ulaşmak için proje kapsamını genişlettiklerini açıkladı. Bu doğrultuda Next projesiyle kız öğrencilerin sektöre ilişkin ufuklarını genişletmeyi hedeflediklerini açıklayan yetkililer, “Enerji sektöründe her düzeyde kadın istihdamını yükseltmek için tohumlar ekiyoruz. Sepaş Enerji ev sahipliğinde düzenlediğimiz şirket gezisiyle öğrencilerimiz elektriğin perakende alanını yerinde öğrenme şansına sahip oldular. Değerli kadın yöneticilerimizin neşeli ve öğretici anlatımlarıyla öğrencilerimizi eğitim hayatlarında enerji ile ilgili bölümlere yönelmeleri için teşvik ettik. Kız öğrencilerimize ilham veren yöneticilerimize ve projemize katılan öğrencilerimiz ile ailelerine teşekkür ederiz” dedi.
.gif)
Gündem, 13 Eylul 2023 19:29
Yorumlar (0)
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
