Darıca’dan Demokrasi Adası’na ziyaretler başlıyor
Gündem, 13 Eylul 2023 14:28Toplumun her kesimine yönelik örnek projeler geliştiren Darıca Belediyesi, yakın tarihte önemli bir yer tutan ve açık hava müzesine dönüştürülen Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na gezi düzenleyecek.
Gençlerin yakın siyasi tarih hakkında bilgilendirilmesi amaçlanan turlara 17-25 yaş arasındaki gençler başvurabilecek. Darıca Belediyesi, açık hava müzesi haline getirilen ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na düzenleyeceği gezi ile Eski Başbakan Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu'nun hatıralarını Darıcalı gençler ile tanıştıracak. Darıcalı gençlere yönelik başlatılan proje ile 17-25 yaş arasındaki gençler tarihte Yassıada olarak bilinen ve Türk siyasi tarihinde önemli bir yer tutan Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na giderek tarihi yakından yaşayacak. Kontenjanın sınırlı olduğu gezi programına katılmak isteyen gençlerin Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde bulunan Kütüphane Müdürlüğü’ne başvurarak ya da 4447441 dahili (1962-1964) nolu telefondan detaylı bilgi alabilecekleri belirtildi.
BAŞKAN BIYIK GENÇLERİ DEMOKRASİ YOLCULUĞUNA DAVET ETTİ
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, yakın siyasi tarihimize ışık tutmak istediklerini ifade ederek gençleri demokrasi yolculuğuna davet etti ve şöyle konuştu: “Türk siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçen Yassıada uygulamaları ne yazık ki hiç hatırlamak istemediğimiz sonuçlar doğurdu. Başbakan Adnan Menderes ve iki bakanı haksız, hukuksuz bir şekilde astılar. İnsanlığa da demokrasiye de sığmayan olayların yaşandığı Yassıada hepimizin hafızasında Yaslı Ada olarak kaldı. Sayın Cumhurbaşkanımız, Yassıada’yı Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak yakın siyasi tarihimize ışık tutacak açık hava müzesine dönüştürdü. Bizde gençlerimize yönelik başlatacağımız demokrasi yolculuğu ile geçmişe yolculuk yapıp gençlerimizin demokrasiyi daha iyi özümsemelerine katkı sunacağız. Bütün gençlerimizi hep birlikte çıkacağımız demokrasi yolculuğuna davet ediyorum” dedi.
Gündem, 13 Eylul 2023 14:28
Yorumlar (0)
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
