Depremzede için yapılan konteyner kent aylardır boş
Gündem, 08 Eylul 2023 16:036 Şubat depremlerinin ardından neredeyse yarısı yıkılan Hatay’da, depremzedeler için inşa edilen Aziziye konteyner kentindeki 100 konteyner depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen atıl durumda bekliyor.
6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli deprem felaketini yaşayan Türkiye, tarihinin en büyük deprem felaketlerinden birisini yaşadı. Resmi rakamlara göre, 50 binden fazla vatandaş deprem anında veya sonrasında yaşamını yitirdi.
Depremin ardından evleri yıkılan binlerce aile, aylar geçmesine rağmen halen çadırlarda yaşamlarını idame ettirmeye çalışıyor. Durum böyleyken Hatay’ın Antakya ilçesinde yer alan 100 konteynerlik Aziziye konteyner kenti kurulduğundan beri atıl vaziyette bekletildi.
Yetkililerin bu kenti ‘unuttuğu’ öner sürülen iddialardan birisi. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, adını vermek istemeyen bir AFAD görevlisi bu durumu Cumhuriyet’e anlattı.
100 AİLENİN BARINMA SORUNU ÇÖZÜLEBİLİRDİ
Deprem bölgesinde görevlendirilen vali ve kaymakamların konteyner kentlerde kendilerine kontenjan ayırdığını ve o konteynerlere yerleştirmeleri kendi inisiyatifiyle yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi:
“Binlerce vatandaş konteyner bekliyor ancak yetkiler kendilerine kontenjan ayırdığı için yerleştirme yapılamıyor.
Konteyner yerleştirme koordinasyonunun AFAD tarafından yapılmaması birçok soruna neden oluyor. Acil durumda olanlar var.
Yaşlı, engelli bireyler ve ekonomik durumu kötü olan aileler bulunuyor. Bunları yerleştirmek için boş kontenjan olmasına karşın yerleştirme yapılmıyor.
Yetkililer tarafından tespiti yapılan 100 konteynere valilik el koydu. Bunların bölgedeki öğretmenlere ayrıldığı söylendi. Oysaki aylardır boş olan bu konteynerler unutulmasaydı 100 ailenin barınma sorunu aylar öncesinden çözülebilirdi.
Konteyner kentlerde boş olan konteyner sayılarının bir an önce belirlenmesi için çalışma yapılması gerekiyor.”
ÖĞRETMENLERE AYRILMIŞ
Söz konusu iddiaları sormak için aradığımız Hatay Valiliği Basın Müdürlüğü yetkilileri Aziziye konteyner kentinin inşaatının şubat ayında başladığını ve alt yapı eksiklikleri nedeniyle kullanılmadığını ifade etti.
Yetkili, çalışmaların haziran ayında tamamlandığını ve bu konteynerlerde kentte görev yapacak öğretmenlerin barınacağını ifade etti. Ulaştığımız yetkili ayrıca konteyner kentlerde valilik ve kaymakamlara ayrılan bir kontenjan olamadığını da söyledi.
Gündem, 08 Eylul 2023 16:03
Yorumlar (0)
Kocaelispor Başkanı Recep Durul, KOTO’da ağırlandı
Darıca’da Başkan Bıyık öğrencilerle sahili temizledi
Dilovası Meclisi’nde kararlar oy birliği ile alındı
Sürekli lafı çarpıtarak önüne gelene dil uzatanların son marifeti!
Satılmadık kurum kalmadı, hesap verilmiyor!
Büyükşehir’in o tesisi örnek gösterildi
Dervişoğlu, Bahçeli'yi topa tuttu
Bilnet Okulları öğrencileri Vali Aktaş’la röportaj yaptı
Derince’de yine iş arayanlar ve işverenler bir araya gelecek
Araçlar bu yollar yüzünden mahvoluyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık sektöründe sorunlar KOTO’da masaya yatırıldı
İşsiz kalanların sayısı çığ gibi artıyor
Çayırova’da bilim şenlikleri başlıyor
Akaryakıta yine zam geliyor
Körfez Meclisi’nde neler konuşuldu?
Erdoğan yanlış bilgilendiriliyor!
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
