Utanç verici azıcık cesur olun, delikanlı olun
Gündem, 05 Eylul 2023 21:30İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, İBB'nin "Ortadan Başlamak" sergisine ilişkin "halkı kin düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlatmasına tepki gösterdi.
İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Unkapanı Yağmursuyu Tüneli'nin Kazılmasını Tamamlayan Tünel Delme Makinesi Çıkış Töreni”nin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Video Player is loading.
İBB başkanı İmamoğlu, LGBT propagandası yapıldığı ve cinsel içerikli tabloların bulunduğu iddiasıyla protesto edilen Feshane’deki ‘Ortadan Başlamak’ adlı sergi hakkında savcılığın soruşturma başlatmasına tepki gösterdi.
İmamoğlu, şunları söyledi:
– “Öyle devasa bir suçlama ki ‘halkı kin ve nefrete yönlendiren çalışmalar’ diye niteleyen bir savcılığın ifade çağrısı.
-Bakın bir ülkede ekonomik refahı ve huzuru demokrasideki gelişmişliği ile çok paraleldir. Şu atılan adımlara bakıyorum, Feshane'de açılan bir sergi yüzünden adalet adına bir savcının açtığı soruşturmaya bakıyorum, utanç verici.
-Böyle bir ortamı yaratıyorsun ki kimse bu ülkeye gelmesin. Hükümetin içindeki aklı başındaki insanları göreve davet ediyorum. Ülkemize, milletimize bu denli kalıcı hasar vermeye hazır insanlara karşı tedbir alsınlar.”
“DELİKANLI OLUN”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Zeytinburnu’nda yeşil alana yapılan kaçak plazayı İBB’nin yıkımından kurtarmak için imar planında değişiklik yapıp, acele kamulaştırma kararı çıkarmıştı. Bu konuya da değinen İmamoğlu şunları söyledi:
“Yahu, devlete, millete ait bir yeşil alan üzerinde kaçak bir bina yapıp, bu kaçak binanın yıkımını yapacak olan devletin kurumuna karşı oraya çevik kuvveti diken akıl aynı akıl. Bir de kalkıyorsunuz, devletin bütün kademelerini harekete geçiriyorsunuz, oraya acil kamulaştırma kararı çıkartıyorsunuz.
Yahu niyetiniz başka bir şey ise azıcık şeffaf, cesur, delikanlı olun. Çok garip bir durum. Seçime gittikçe, zaman azaldıkça bu işler artıyor. Bir demokrasi sürecinin işletilmesi hususundaki bu tür kötü manzaraları, kötü süreçleri sonlandırın. Gelin bu ülkede farklı bir dönemi gerçekten yaşatın insanlara. Üzüntüyle karşıladığımı ifade edeyim. Tam bir demokrasi adına bir kepazelik.
“ÜLKEMİZ ZARAR GÖRÜYOR”
“Dünya çapında bir restorasyon ve dünya çapında özenle insanların ziyaret ettiği, bir çok büyükelçinin, başkonsolosun gelip ziyaret ettiği, çocuklardan gençlere, kadınlardan erkeklerine varıncaya kadar bir yere, bu tür suçlama… Yazık, yazık…
Bir ülkede demokrasiyi, özgürlüğü bu kadar ayaklar altına alacak hamlelere, bu ülkenin ekonomisini biraz düşünen, hükümet içerisinde bu ülkenin gelişmişliğini biraz düşünen birileri varsa çıksın buna set kursun, önlesin. Ülkemiz zarar görüyor. Ben bir kısım medyada, ortamlarda o medyaların bir işaretle nasıl susturulduğunu da ben biliyorum.
Şu canım güzel günlerde kızlarımızın bize yaşattığı o gururlu günlerde, kızlarımızın da aynı ölçüde, seviyede tartışılma konularını gördükçe de üzülüyorum. Utanç verici buluyorum. Ayıptır. O gururu bize yaşatan kızlarımızı da bu vesileyle teşekkürlerimi iletiyorum.”
Gündem, 05 Eylul 2023 21:30
Yorumlar (0)
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
