Şehrin önemli güzergâhlarına anlık kontrol
Gündem, 24 Ağustos 2023 18:18Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehrin önemli güzergâhlarını anlık kontrol ederek vatandaşları bilgilendiriyor
Ulaşımda dev yatırımları bir bir hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, trafik güvenliğine yönelik çalışmalarda teknolojik çalışmalara ağırlık veriyor. Bu kapsamda paydaş kurumlarla birlikte şehri akıllı ulaşım sistemleriyle donatılıyor. Kurulan akıllı ulaşım sistemleri ile ana akslar başta olmak üzere önemli noktalar gözetim altında tutuluyor.
BLUETOOTH TABANLI SİSTEM
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi trafik güvenliği için yatırımlarına devam ediyor. Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından kent genelindeki önemli ana ulaşım aksları ve yoğun kavşaklardaki trafik akışı Bluetooth tabanlı trafik sensör sistemiyle takip ediliyor.
90 SENSÖRLE ANLIK ÖLÇÜM
Bluetooth tabanlı trafik sensör sistemiyle Büyükşehir Belediyesi, kent için önemli olan ve yoğun olarak kullanılan D-100 ile D-130 karayolları ile şehirdeki diğer ana arterler kontrol ediliyor. Önemli kavşaklar, çarşı merkezleri ve belirlenen noktalara konumlandırılan 90 adet sensör araçların kalkış ve varış güzergâhlardaki trafik akış hızlarını anlık olarak ölçüyor.
.gif)
DEĞİŞKEN ELEKTRONİK MESAJ EKRANI
Sensörler trafikte seyir halinde olan araç ve yolcuların bluetooth sistemlerine ait mac bilgilerinin toplayarak sunucuda depolamakta, bu veriler özel algoritmalardan geçirilerek yola ait hız bilgisi, belirli hedeflere ait ulaşım süresi bilgisi ve yaklaşık olarak araç sayısı gibi bilgileri oluşturuyor. Ölçümlerden elde edilen verilerden belirlenen varış süreleri, varsa alternatif yolların süreleri ile birlikte 14 adet değişken elektronik mesaj ekranı üzerinden sürücülere çevrimiçi olarak paylaşılıyor.
400 SENSÖRE ÇIKARILACAK
Şu an için 90 adet kurulu sensörlerin sayısı 2023 yılı içerisinde 250’ye, değişken elektronik mesaj ekranı 24’e çıkarılacak. 2024 yılı içerisinde projenin 3. etabına devam edilecek. Bu etapta sensör sayısının 400’e çıkarılması, ana arterler dışındaki önemli yollarında sisteme dahil edilip, il genelindeki önemli ulaşım akslarının %90’ı ölçümlenerek yönetilebilmesi hedefleniyor. Ayrıca 400 adet sensör montajı tamamlandığında şehrin trafiği değişken elektronik mesaj ekranıyla birlikte anlık olarak vatandaşların kullanımına mobil uygulama ile sunulacak.
Gündem, 24 Ağustos 2023 18:18
Yorumlar (0)
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
