Dirençli bir şehir için çalışıyoruz
Gündem, 16 Ağustos 2023 15:5917 Ağustos Marmara Depremi’nin üzerinden geçen 24 yılda şehri yeni baştan inşa ettiklerini vurgulayan Başkan Büyükakın “İnsanlarının mutlu, huzurlu, güvenli olması için dönüşümüne devam ettiğimiz Kocaeli’yi dirençli bir şehir haline getirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz.”dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 24. yılı dolayısıyla mesaj yayınladı. Bir daha aynı acıları yaşamamak için Kocaeli’yi dirençli bir şehir yapma hedefiyle çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Büyükakın “6 Şubat’ta yaşadığımız 11 ilimizi etkileyen Kahramanmaraş Depremi bize bir kez daha gösterdi ki, her zaman depreme hazır olmalı ve şehirleri doğru yapılandırmalıyız. Bunun için de bizlere büyük görevler düşmekte. 24 yıldır böyle bir acıyı tekrar yaşamamak kayıpları minimize etmek adına Büyükşehir Belediyesi olarak canla başla çalışmaktayız”dedi.
Başkan Büyükakın şöyle devam etti:
Olası bir depreme hazırlığın yanı sıra deprem sonrasını da düşünerek planlamalar yaptık, yapıyoruz. Şehrin belli bölgelerine yerleştirdiğimiz 41 ivme ölçer cihazı ile yer hareketlerini anlık olarak kaydediyoruz. Bu bize yol haritası belirlemekte yardımcı oluyor. Büyük bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatarak kamulaştırma çalışmalarımızla şehrin yeniden inşaası için çalışıyoruz. 12 adet kentsel dönüşüm projesi ile vatandaşlarımızı riskli alanlardan daha güvenli bölgelere taşıyoruz. Şehrin göbeğinde halihazırda devam eden Cedit Kentsel Dönüşümü, bu alanda yaptığımız çalışmalara verebileceğimiz en güzel örneklerden biri. Depreme dayanıklı yapılar yaparken riskli gördüklerimizi yıkıyor, tahliye ediyor, insanlarımızın can güvenliğini koruyoruz. Kentin nefes alacağı alanlara yatırım yapıyor, çevresel dönüşümü önceliğimiz haline getiriyor, kentin sadece bugününe değil geleceğine yatırım yapıyoruz. Olası bir afet durumunda hizmet verecek olan Afet Mutfağı’mızı ve Acil Durum Merkezi’mizi kurduk. Yerel yönetimlere ve yöneticilere düşen şehri korumak ve her türlü afetten korunmasını sağlamaktır. Bir daha böyle acıların kentimiz ve ülkemiz adına yaşanmaması temennisiyle 17 Ağustos Depremi’nde vefat etmiş olan vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, kalanlara sağlık ve afiyet diliyorum.
Gündem, 16 Ağustos 2023 15:59
Yorumlar (0)
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
