Şireci tekstil işçileri, yürünecek yolu göstermiştir
Siyaset, 15 Ağustos 2023 09:46Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü, Gaziantep’de yaklaşık 2 bin tekstil işçisinin patronun düşük zam dayatmasına karşı başlattığı direnişin kazanımla sonuçlanmasına dair açıklama yaptı.
İl örgütü adına açıklama yapan EMEP İl başkanı Arzu Erkan, artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında açlık sınırının altında bir ücretle çalışan ve patronun sefalet zammı dayatmasına karşı üç fabrikadan yaklaşık 2 bin Şireci Tekstil işçilerinin iş bırakma eylemi yaptığını hatırlatarak; “İşçilerin başlattığı haklı ve meşru iş bırakma eylemi karşısında, patronun hukuksuzca işten çıkarmalar ile cevap verdiği direniş, tek bir işçinin bile işten çıkarılmadığı ve işçilerin taleplerinin kabul edildiği bir kazanımla sonuçlandı.” Dedi.
Şireci Tekstil işçilerinin kazanımının sadece Gaziantep’deki işçilerle sınırlı olmadığını belirten Erkan; “İşçilere açlık sınırında bir ücreti reva gören patronlara karşı; insanca bir yaşam için ne yapmalıyız? Sorusunu soran her emekçiye Şireci işçileri birleşerek ve mücadele ederek kazanabileceğini bir kez daha göstermiş oldu.” Dedi.
İşçilerin emeği üzerinden patronların servetlerine servet kattığını belirten Erkan; “Enflasyon her geçen gün artıyor, ulaşımdan, ekmeğe, iğneden ipleğe her şey her gün zamlanıyor ama konu işçi ve emekçilerin ücretlerine gelince açlık sınırında bir rakam reva görülüyor.” Dedi. Gebze’de faaliyet gösteren ve patronun düşük zam ve sefalet ücretini dayattığı Corning işçilerinin de grevde olduğunu hatırlatan Erkan; “Corning patronu her geçen yıl üretim ve kâr rekoru kırarken, işçilerin her geçen gün ekmeği küçülmeye devam ediyor.” Dedi. Emekçilerin ancak birleşik ve örgütlü bir mücadele ile kazanıp, bu kazanımlarına sahip çıkabileceğini söyleyen Erkan: “Şireci’de olduğu gibi Corning işçilerinin de kazanması için; Emek Partisi olarak bütün Kocaelili işçi ve emekçileride Corning işçileri ile dayanışmaya çağırıyoruz.” Dedi.
Erkan eylül ayında 150 bini aşkın metal işçisini ilgilendiren MESS grup sözleşmesinin başlayacağını da hatırlatarak "Otomotivden, beyaz eşyaya, demir çelikten, metal eşyaya metal işkolunda çalışan onbinlerce işçi bugün asgari ücretin sadece yüzde 8 fazlası bir ücrete çalıştırılıyor. Sektörün devlerinde çalışan işçiler bugün yoksulluk sınırının yarısı kadar bile ücretler almıyorlar. Metal işçileri de tıpkı Gaziantep'teki Şireci Tekstil işçileri gibi sefalet ücretine mahkum edilmek isteniyor." dedi. Ekmeğini büyütmek için 6 gün boyunca direnen Şireci işçilerinin on binlerce metal işçisine yol gösterdiğini belirten Erkan "Yapılacak bellidir, önce talepleri ortaklaştırmak ve bu talepleri elde etmek için de tıpkı Şireci işçileri gibi birleşmek gereklidir. Metal işçisinin hak ettiği ücreti alması için yapması gereken birlikte mücadele etmektir. Sefalete rıza göstermemenin tek yolu budur ve metal işçisi bu yolu açacaktır" ifadelerini kullandı.
“İşçi ve emekçilerin sömürüye doymayan patronlar ve sermaye dostu siyasetçiler karşısında yalnız olmadığını bilinmesini istiyoruz.” Diyen Arzu Erkan; “Partimiz bütün olanaklarıyla işçi ve emekçilerin insanca bir yaşam mücadelesinin bir parçası ve yanıbaşındadır.” Dedi.
Siyaset, 15 Ağustos 2023 09:46
Yorumlar (0)
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
