Gergerlioğlu Kartepe’deki elektrik kesintilerini Meclise taşıdı!
Siyaset, 12 Ağustos 2023 14:43Son günlerde Kartepe’de yaşanan elektrik kesintilerini meclis gündemine taşıyan Gergerlioğlu, bu sorunun sebebini ve ne zaman kesin çözüme kavuşturulacağını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a sordu.
“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Kartepe’de bir takım ziyaretlerde bulunan YSP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Tartepe’de hangi vatandaşımızla karşılaştıysak elektrik sorununun yaşandığını, sık sık 4-5 saati bulan kesintiler olduğunu aktardılar. Bu elektrik kesintileri yüzünden elektrikli eşyalarının zarar gördüğünü söylediler. Bu duruma derhal çare bulunmalı ve Kartepe halkının mağduriyeti giderilmelidir. Elektrik kesintileriyle ilgili soru önergesi de verdik. Ayrıca konunun takipçisi olacağız.” dedi.
GERGERLİOĞLU’NUN SORU ÖNERGESİ ŞÖYLE;
Basında yer alan bilgide :“Her gün “SEDAŞ’la ilgili” o kadar çok “şikâyet mesajı” geliyor ki, arkadaşlarımız bu mesajları yayınlamaktan bıktı. Yayınlayınca da bir şey değişmiyor, çünkü SEDAŞ yöneticileri yıllardır “üç maymunları” oynuyor. Her defasında mazeret uyduruyorlar, “şebekede manevralar” dediler, “kuş çarpması” dediler, “havai hat ve kesici arızası” dediler, “Yatırım yapıyoruz, hatları yeniliyoruz, bir daha böyle elektrik kesintileri olmayacak” dediler, yıllar yılları kovaladı, değişen bir şey yok, Son 2 haftadır Kocaeli halkı zırt pırt elektrik kesintilerinden bıktı usandı. 5-6 saat elektriksiz kalan vatandaşa 1-2 saat elektrik verildikten sonra yeniden kesiliyor. Siz istediğiniz kadar şikâyetçi olun, biz yine bildiğimizi okuruz zihniyetiyle hareket ediyorlar. Sık sık yaşanan elektrik kesintileri, işyerleri ve konutlarda büyük sıkıntılar yaratıyor. Hayat duruyor, herkes eli kolu bağlı öyle oturuyor. İş yapamayan esnaf, üretim yapamayan işletmeler zarar ediyor. Düzensiz voltaj inip çıkmasından dolayı çoğu elektrikli aletler bozuldu, kullanılamaz hale geldi.” ifadeleri yer almıştır.
Bu bağlamda;
1- Yukarıda bahsi geçen iddialar doğru mudur?
2- Son 2 haftadır sürekli elektrik kesintilerinin yaşanmasının sebebi nedir? Ne zaman bu soruna kesin olarak çözüm bulunacaktır?
3- Elektriğin kesilmesi sebebiyle üretim yapamayan işletmelerin mağduriyetlerini gidermek için ne yapmayı düşünüyorsunuz? Düzensiz voltaj nedeniyle birçok elektrikli aleti bozulan vatandaşın zararını nasıl karşılamayı düşünüyorsunuz?
Siyaset, 12 Ağustos 2023 14:43
Yorumlar (0)
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
Büyükakın’dan şehit ailesine bayram ziyareti
Tavuk fiyatları da aldı başını giti
Vali Aktaş sürücüleri uyardı!
