Destici emekli maaş zammına itiraz etti
Siyaset, 28 Temmuz 2023 14:45Cumhur İttifakı’nın ortağı Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Balıkesir İl Teşkilatı toplantısında konuştu.
Destici, yerel seçimlerde kendi adları ve amblemleriyle seçime girmeye hazır olduklarını söyledi. Destici, ayrıca emekli maaşları zammı için de çağrıda bulundu.
Cumhur İttifakı’ndan Memnunuz
Destici, Cumhur İttifakı’nın genel seçimleri kazanmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. “Teşkilatlarımızla, yönetimimize bu çalışmalar yürütüyoruz. Önümüzde yerel seçimler var.” diyen Destici, yerel seçimlere ilişkin kararlarını açıkladı.
Kendi Adımız ve Amblemimizle Seçime Girme Noktasındayız
Destici, yerel seçimlerde kendi adları ve amblemleriyle seçime girmeye hazır olduklarını belirtti. “Bütün hazırlıklarımızı da buna göre gerçekleştiriyoruz.” diyen Destici, Cumhur İttifakı olarak belli vilayetlerde, büyük şehirlerde bir işbirliği söz konusu olduğunda bunu kendi kurullarında değerlendirerek bir karar vereceklerini ifade etti.
Destici, 2023 yılında hem milletvekili seçimlerinde hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yakalanan başarının 2024 yerel seçimlerinde de Cumhur İttifakı tarafından yakalanacağına inandığını söyledi.
Emeklilerin Haklı Talepleri Karşılanmalı
Destici, emekli maaşları zammına ilişkin de konuştu. “İşçilerimiz aldıkları maaş zamlarından, artışlardan, yan ödemelerden, ikramiyelerden gayet mutlular. Asgari ücrette de son yıllarda bilindiği gibi 6 ayda bir değerlendirme yapılıyor. Bu da asgari ücretlilerimizi memnun etti. Onların aldıkları ücrette de ciddi iyileştirme yapıldı. Çalışan memurlarımızın maaşlarıyla ilgili ciddi iyileştirmeler yapıldı ama maalesef emeklilerimizle ilgili memnun edecek artış olmadı, hakkaniyetli de olmadı. Dolayısıyla BBP olarak bu konuda önerimiz, yılbaşını beklemeden emeklilerimiz için yeni bir düzenleme yapılarak onların bu haklı serzenişlerine cevap verilmelidir. Bu durumu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza da anlattım. Bu konuyla ilgili emeklilerimizin bu haklı talepleri karşılanmalı.”
Siyaset, 28 Temmuz 2023 14:45
Yorumlar (0)
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
