Damat, devlete günlüğü 1,2 milyon TL’ye İHA kiraya verdi
Gündem, 28 Temmuz 2023 06:53Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın şirketi, BAYKAR’ın devlete günlüğü 1,2 milyon liraya İHA kiraladığı ortaya çıktı. Erdoğan, devletin BAYKAR’a hiç para vermediğini söylemişti.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde damadı Selçuk Bayraktar'ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Baykar A.Ş. firmasına 'ihalesiz iş verildiği ve devletin zarara uğratıldığı' yönündeki iddiaları ile ilgili "Güya, ben onlara krediler vermişim. Bayraktar grubuna Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti hükümetinin verdiği bir Allah kuruşu yoktur" demişti.
Halk TV'de yer alan habere göre, Bayraktar’ın Baykar’ı o günlerde devlete günlüğü 1,2 milyon TL’ye insansız hava aracı (İHA) kiraladığı ortaya çıktı.
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) altı adet insansız hava aracı (İHA) kiralamak için nisan ayında ihaleye çıktı. İhalenin toplam maliyeti 287 milyon 640 bin TL oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da damadına ait Baykar Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi günlüğü 1,2 milyon TL’ye 5 adet İHA kiraya verdi. Aynı ihalede toplam beş havalimanına altı adet İHA konuşlandırıldı. Baykar’ın verdiği teklif 176 milyon 715 bin TL olurken işin kamuya maliyeti 183 milyon 600 bin TL oldu. 22 Mayıs’ta sonuçlanan ihalede Adana Gazipaşa Havalimanı’nda hizmet verecek İHA’nın ihalesini ise Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) kazandı. TUSAŞ’ın verdiği teklif ise 99 milyon 220 bin 500 TL oldu. Böylece işin toplam maliyeti 287 milyon 640 bin TL olarak kayıtlara geçti. İHA’lar 1 Haziran 2023 ile 31 Ekim 2023 tarihleri arasında toplam 152 gün hizmet verecek.
İKİ YILDA MALİYET ARTIŞI YÜZDE 2 BİN 354 OLDU
OGM 2021’de orman yangınları ile mücadele hizmetlerinde kullanılmak üzere 4 adet insansız hava aracı kiralanması için ihaleye çıkmıştı. O dönem de Baykar 3 İHA’yı devlete kiralamıştı. Denizli Çardak, Muğla Milas ve Manisa Akhisar Askeri Havaalanı’nda konuşlanacak İHA’lar için Baykar 4 milyon 320 bin TL teklif vermişti. Bu ihalede tek İHA için Baykar tarafından talep edilen bedel 1 milyon 440 bin TL’ydi. Bu yıl yapılan ihalede ise Baykar tarafından tek İHA için istenen bedel 35 milyon 343 bin TL oldu. İşin iki yıldaki maliyet artışı yüzde 2 bin 354 oldu.
Gündem, 28 Temmuz 2023 06:53
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
