Tarihi başarıda Körfezli kızların payı büyük oldu
Spor, 26 Temmuz 2023 05:04Avrupa Trophy Ligi’nde 3’üncü olarak bir ilki başaran U18 Ragbi Kadın Milli Takımımız, ülkemize tarihinde ilk defa bronz madalya ve üçüncülük kupası kazandırdı. Milli Takımda Körfez Belediyesi Gençlerbirliği Spor Kulübümüzden 4 sporcumuz ve antrenörümüz yer aldı.
U18 Yaş Altı 7’li Ragbi Kadın Milli Takımı, 22-23 Temmuz tarihlerinde Polonya’nın Zapki şehrinde düzenlenen U18 Kadınlar Ragbi Trophy Lig maçlarında; Portekiz’i 12-5, Litvanya’yı 17-10 Romanya’yı 38-0, İsveç’i 25-10, Macaristan’ı 36-5 yenip, Galler’e ise son maçta yenilerek Avrupa U18 Kadınlar Ragbi Trophy Ligi’nde averajla ikinciliği kaçırarak üçüncü olup bronz madalya kazandılar.
TARİHİNDE BİR İLK
Milli Takımımız, Avrupa'nın en iyi takımları arasında şampiyona boyunca baştan sona üstün performans sergileyerek büyük bir başarıya imza atarken, Milli Takımda oynayan Körfez Belediyesi Gençlerbirliği Spor Kulübü antrenör ve oyuncularımızın tarihi başarıda payları da çok büyük oldu. Avrupa üçüncüsü olan U18 Kadın Ragbi Takımımız aldığı derece ve madalya ile ülkemizi spor dünyasında önemli bir yere de taşımış oldu.
.gif)
4 SPORCU VE BİR ANTRENÖR KÖRFEZ’DEN
13 sporcunun yer aldığı ay yıldızlı takımda Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübünden oyuncular Sedanur Alagöz, Hilal Karagöz, Tuğba Nur Yavuz, Ceyda Güven ve antrenör İhsan Demirtaş ile Ragbi Federasyonu delegesi Körfez Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Ali Osman Baş yer aldı.
EN SKORER OYUNCU SEDANUR OLDU
Öte yandan Milli Takımın kaptanı ve en skorer oyuncusu Körfez Gençlerbirliği sporcusu Sedanur Alagöz’ün olması Körfez için ayrı bir gurur ve mutluluk kaynağı oldu. Milli Takımızın müsabakalarını heyecanla yakından takip eden Türkiye’nin Polonya Kosolosluk çalışanları kupa ve madalya töreninde büyük coşku yaşayan sporcularımızın mutluluklarına ortak oldular.
BAKAN’DAN TEBRİK
Bakan Osman Aşkın Bak’tan Ragbi Kadın Milli Takımı'na tebrik. Bakan Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında, "Polonya'da düzenlenen Avrupa Trophy Ligi'nde, tarihinde ilk kez üçüncülük kupası kazanan 7'li Ragbi 18 Yaş Altı Kadın Milli Takımı'mızı canı gönülden kutluyorum. Elde ettikleri tarihi sonuçla bizleri gururlandıran milli sporcularımıza başarılarının devamını diliyor, tarihi başarıda emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum" sözlerini kullandı.
Spor, 26 Temmuz 2023 05:04
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
