Motorlu taşıtlar vergisi belgesini yırtarak vergileri protesto etti!
Siyaset, 22 Temmuz 2023 02:15Yeşil Sol Partisi Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek MTV ve diğer vergilerde yapılan artışı protesto etti.
YSP Kocaeli Mv. Gergerlioğlu TBMM'de düzenlediği basın toplantısında yanında getirdiği motorlu taşıtlar vergisi belgesini yırtarak vergileri protesto etti!
Vatandaşın vergiler altında ezildiğini belirten Gergerlioğlu şunları söyledi “Değerli basın mensupları iktidar soygun yapıyor. Şu gördüğünüz bir vatandaşın MTV borç ödeme kaydı. 1 değil, 4 kez vatandaşın cebine eline sokuyor! Resmen soygun yapıyor iktidar. Buradan tekrar ifşa ediyoruz, bakın vatandaş Ocak ayında 803 TL ödemiş Motorlu Taşıtlar Vergisi için. Temmuz da bir daha 803 TL ödemiş iktidar diyor ki: “Bu yetmez. Benim iştahım doymuyor, senin cebine diktiğim gözüm daha çok istiyor. Ağustos’ta 803 TL daha isterim. Yetmez Kasım’da bir 803 TL daha isterim.” Değerli arkadaşlar şu gördüğünüz resmi belge, bakın www.turkiye.gov.tr’den alınan bir vatandaşın motorlu taşıtlar ek vergisi! Bu belge resmen iktidarın soygun belgesidir. Bu çok net! Milyonlarca insanın cebinden para çalınıyor! Kim yapıyor bunu? İktidar ve bunu yasalaştırdılar. Tüm itirazımıza rağmen, tüm direnişimize rağmen bunu yasalaştırdılar. Kabul edilecek bir hal değil ve bunun için Meclis tekrar olağanüstü bir şekilde toplanıyor. Vatandaşa yaşatılan ekonomik zorbalık, cebinden para aşırma vergi bildirme, Deli Dumrulluğuna karşı isyan, itiraz ediyoruz, itiraz ediyoruz. Bu kabul edilecek bir hal değildir! Ülkede milyonlarca araba sahibi insan var. Araba alacak insan var, iktidar berbat ettiği ekonominin karşılığını vatandaşın cebine elini sokarak çıkartmaya çalışıyor.
YSP Kocaeli Mv. cümlelerini sonlandırırken yanında getirdiği motorlu taşıtlar belgesini yırtarak protesto etti ve şunları söyledi: “Tüm millet adına sesi oluyorum. Canı yanan milyonların sesi oluyorum ve bu ek motorlu taşıtlar vergisi belgesini huzurlarınızda yırtıyorum, kabul etmiyorum. Bu ne rezalettir arkadaşlar! Bu bir soygun belgesidir o yüzden devletin bu resmi belgesini huzurlarınızda yırtıyorum ve buna itiraz ettiğimi ve Yeşil Sol Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu olarak sizlere beyan ediyorum, kabul etmiyorum, milletin sesi oluyoruz, itiraz ediyoruz bu soyguna karşı.” dedi.
Siyaset, 22 Temmuz 2023 02:15
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
