Alışveriş Festivali, Gebze’ye hareket kattı
Gündem, 21 Temmuz 2023 21:42Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Gebze Alışveriş Festivali, etkinlikleri ve eğlenceli aktiviteleri ile Gebze Kent Meydanında devam ediyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Ticaret Odası, Gebze Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Gebze Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkârlar Odasının birlikteliğinde yapılan Gebze Alışveriş Festivali, etkinlikleri ve eğlenceli programları ile Gebzelilerden yoğun ilgi görüyor. 19 Temmuz Çarşamba günü hizmet vermeye başlayan festivalde, 20 Temmuz Perşembe günü Gebze Eski Çarşı’da Mehteran Takımı ile kortej düzenlendi. Festival 23 Temmuz Pazar günü akşamına kadar devam edecek.
MEHTERAN TAKIMI İLE KORTEJ
Bu hafta Gebze Kent Meydanında açılarak vatandaşlara hizmet vermeye başlayan Gebze Alışveriş Festivalinin ikinci gününde Mehteran Takımı ile kortej düzenlendi. Eski Çarşının aşağı kısmından kent meydanı yönünde hareket eden kortejde Büyükşehir Sivil Toplum Kuruluşları İle İlişkiler Dairesi Başkanı Sabahattin Yamak, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, Gebze Spor Kulübü Başkanı Resul Tat, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Gebze Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alper Demir, protokol, basın mensupları ve vatandaşlar yer aldı. Mehteran takımını beğenerek ve ilgi ile takip eden Gebzeliler, çalınan marşlara hep birlikte eşlik etti.
PİŞMANİYE ÇEKİLDE, ÇOCUKLAR EĞLENDİ
Ayakkabı, giyim, züccaciye, hediyelik eşya, bijuteri, ahşap ve telefon aksesuarları gibi sektörlerden esnafların çadır kurduğu alışveriş festivaline, Gebzeliler yoğun ilgi gösteriyor. Anne ve babalar alışveriş yaparken çocuklarda Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin kurduğu stantlardaki aktivitelerle eğlenceli vakit geçiriyor. Bu kapsamda çocuklar çocuk oyun gruplarında ve yüz boyama etkinliklerine katılırken çocuklara balonlar hediye ediliyor. Yine festival çerçevesinde akrobasi ve illizyon showlar yapılırken birçok yerel sanatçıda sahne alıyor. Ayrıca festival alanında vatandaşlar, yapılan pişmaniye çekimini ilgi ile seyretti. Hazırlanan pişmaniyeler çocuklara ikram edildi.
.gif)
ESNAF DA VATANDAŞ DA MEMNUN
Büyükşehir’in desteğiyle bu yıl ilk kez gerçekleştirilen alışveriş festivalinde ayakkabı, giyim, züccaciye, hediyelik eşya, bijuteri, ahşap ve telefon aksesuarlarında sezon ve sezon sonu tüm ürünlerde %30-%40 ve %50 oranlarından indirim yapıldı. Ürünlerini satarken bir yandan da eğlenen esnaflar memnuniyetlerini dile getirdi. 17 yıldır Çayırova ilçesinde esnaflık yaptığını ifade eden Hüsniye Yıldız, “Başkanlarımız burada çok güzel bir projeye imza attı. Büyükşehir Belediye Başkanımız da bu projeyi onayladı, teşekkür ediyorum. Festivale katılan halkın katılımı da güzel. Halkımız gerçekten festivale ilgi gösteriyor” dedi. Böyle güzel bir projenin başlatılmasından dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’e teşekkür eden esnaf Murat Yılmaz, “Gebze esnafı olarak halkımızla uygun fiyata ürünlerimizi paylaştığımız için ve bize de bu şekilde fırsat verildiği için çok teşekkür ediyoruz. Her yıl devamını diliyoruz. Vatandaşlarımızın ilgisi yoğun, herkes çok memnun, esnafımızda bu projeden memnun, esnafımız burada birbiri ile kaynaşıyor” şeklinde konuştu.
“BU PROJE MÜKEMMEL BİR SES GETİRDİ”
Gebze’de 15 yıldır esnaflık yapan Sinan Evcil, “Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin gerçekleştirdiği bu faaliyet bizim için ve halkımızın için çok güzel bir organizasyon. Bu proje mükemmel bir ses uyandırdı. Bütün esnaf da memnun vatandaş da çok memnun” ifadelerini kullandı. Bir diğer esnaf Müslüm İlgören, “Yaklaşık iki gündür buradayız. İki gündür de işlerimiz gayet rayında gidiyor. Güzel bir pazar oldu. Hem esnaf açısından hem de vatandaş açısından güzel bir organizasyon oldu. Bu projeye öncülük eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ve Gebze Esnaf ve Sanatkârlar Odasına teşekkür ediyorum” dedi.
Gündem, 21 Temmuz 2023 21:42
Yorumlar (0)
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
İSU’nun 2026 yılı hedefleri masaya yatırıldı
Kocaeli vekilinden Migros işçilerine destek
Başkan Gökçe, Yığılcalılar Derneği'ne konuk oldu
Gıda enflasyonu son iki yılın zirvesine ulaştı
