15 Temmuz’da Darıca’da Milli Birlik yürüyüşü gerçekleşecek
Gündem, 14 Temmuz 2023 11:18Darıca, 15 Temmuz’da demokrasi nöbetinde buluşacak
15 Temmuz coşkusu ve gururu Darıca’da yaşanacak. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Darıca adeta tek yürek olacak. 15 Temmuz Cumartesi günü Darıca Belediyesi önünden başlayacak Milli Birlik yürüyüşü ve ardından sahilde anma programı ile birlikte demokrasi nöbeti tutulacak.
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Darıca’da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Darıca Kaymakamlığı ile Darıca Belediyesi’nin birlikte düzenleyeceği etkinlikler 14 Temmuz Cuma Günü saat 12.15’da Eyüboğlu Camii’nde Mevlid-i Şerif programı ile başlayacak. Saat 14.00’da şehitlik ziyareti ile devam edecek anma etkinlikleri, 15 Temmuz Cumartesi akşam saat 20.00’da Darıca Belediyesi önünden başlayacak yürüyüş ile devam edecek ve 21.00’da Dudayev Sahili’nde bulunan Amfi Tiyatroda gerçekleşecek anma programı ile son bulacak. Amfi tiyatroda Darıca protokolü vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbeti tutacak. Darıca sahildeki anma programında Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından kum sanatı gösterisi ve Sedat Uçan konseri gerçekleşecek. Sinema ve TV oyuncusu Ali Nuri Türkoğlu’nun da konuşmacı olarak katılacağı anma programında 15 Temmuz Kahramanları Tiyatro gösterisi de sahnelenecek.
BIYIK: “DARBELER DÖNEMİ GERİDE KALDI”
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 15 Temmuz’u unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade eden Başkan Muzaffer Bıyık, şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. Yıldönümünde başta Darıcalı şehidimiz Edip Zengin olmak üzere Demokrasi ve vatan uğruna canını veren kahraman şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz, ülkemizin istiklal ve istikbali için önemli bir dönüm noktasıdır. 15 Temmuz gecesi uğradığı ihanet karşısında bu millet görülmemiş bir seferberlik başlattı. Cumhurbaşkanımız liderliğinde 15 Temmuz’da darbeciler ve işgalciler büyük bir hezimete uğratıldı. Milletimiz, o gece hain darbe girişimine canı pahasına karşı koyarak milli iradenin üstünde hiçbir güç olmadığını tüm dünyaya ispat etmiştir. 15 Temmuz ile bir kez daha gördük ki Türkiye’de darbeler dönemi artık geride kalmıştır. Ülkemizin üzerinde alçakça plan yapanlar dün olduğu gibi bundan sonra da asla amaçlarına ulaşamayacaklardır.
BAŞKAN BIYIK’TAN YÜRÜYÜŞE DAVET
Türk Milleti, şanlı tarihinden aldığı güç ve kuvvetle dünya sahnesinde ilelebet var olmaya ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmeye devam edecektir. 15 Temmuz gecesi elde edilen o şanlı zafer nesilden nesile büyük bir demokrasi zaferi olarak anlatılacaktır. Çünkü millet olarak ‘mevzu vatansa gerisi teferruattır’ anlayışıyla büyük millet olmanın şuurunu, yedi düvele en güzel şekilde gösterdik. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz’un simge ismi Ömer Halis Demir ve Darıcalı şehit polisimiz Edip Zengin başta olmak üzere bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum. 15 Temmuz Cumartesi akşamı şehitlerimizi ve gazilerimizi anmak üzere tüm Darıcalı hemşerilerimizi Milli Birlik yürüyüşümüze ve anma programımıza davet ediyorum.”
Gündem, 14 Temmuz 2023 11:18
Yorumlar (0)
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
Büyükakın’dan şehit ailesine bayram ziyareti
Tavuk fiyatları da aldı başını giti
Vali Aktaş sürücüleri uyardı!
Başkan Ömeroğlu’ndan birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu
Gebze Ticaret Odası yöneticileri vatandaşlara bayram çöreği ikram etti
Körfez Belediyesi’nde bayramlaşma: Başkan Söğüt personele teşekkür etti
Antikkapı, binlerce kişiyi doyurdu
Hürriyet: Mutluluk dolu bir bayram diliyorum
SEDAŞ’ta bayramlaşma heyecanı
Bülent Sarı: Adaletten yana ve özgür nice bayramlar
Bakan Gürlek buna ne diyecek?
Gebze’de trafiği rahatlatacak proje yoğun tempoda sürüyor
Büyükakın’dan bayram mesajı
Kocaeli’de bayramda trafik tedbirleri: O araçlara kısıtlama
Başkan Gökçe’den hoşgörü ve dayanışma vurgusu
Kocaeli Valiliği uyardı: Sağanak yağışlara dikkat!
