İzmit Belediyesi Lavanta Şenliklerine başlıyor
Gündem, 13 Temmuz 2023 11:41İzmit Belediyesinin üç farklı mahallede hayata geçirdiği lavanta bahçelerinde organize edilecek Lavanta Şenlikleri 16 Temmuz Pazar günü Durhasan Mahallesi’nde başlıyor
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğüyle Durhasan, Karaabdülbaki ve Çayırköy Mahallelerinde hayata geçirilen lavanta bahçeleri mor renge büründü. Hasat zamanı gelmeden önce vatandaşların da bu alanlarda vakit geçirmesi adına 16 Temmuz Pazar günü Durhasan Mahallesi’nde Lavanta Şenliği düzenlenecek. Ayrıca lavanta bahçeleri her gün vatandaşların ziyaretine açık olacak.
HÜRRİYET, “ŞENLİKLERİMİZE BAŞLIYORUZ”
Şenlik öncesi lavanta bahçelerinde incelemelerde bulunan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Uzun zamandır lavanta bahçeleri kurmakla ilgili çabalarımız vardı. Önce Durhasan Solaklar bölgesinde, sonra Karaabdülbaki Köyü’müzde ve Çayırköy’deki Lavanta Parkı’mızda lavanta fidelerimizi toprakla buluşturmuştuk. Bahçelerimiz artık çiçek açtı, mor renge büründü. Yavaş yavaş hasada doğru gidiyor. Hasat olmadan önce bu bahçelerin tadını çıkaralım, sosyalleşelim, doğanın tadını çıkaralım istiyoruz. Bu Pazar gününden itibaren bu bahçelerimizde lavanta şenliklerine başlıyoruz.
.gif)
“VATANDAŞLARIMIZ ZİYARET EDEBİLECEK”
İlk şenliğimizi Pazar günü Durhasan Köyü’müzde akşam 18.30’da yapacağız. Detaylarının sosyal medya hesaplarımız üzerinden paylaşacağız. Lavanta bahçelerimiz her gün vatandaşlarımızın ziyaretine açık olacak. Vatandaşlarımız bahçeleri ziyaret edip fotoğraf çektirebilecek, eğlenebilecek, piknik yapabilecek. Sonrasında ikinci şenliğimiz Karaabdülbaki Köyü’nde olacak. Burada yakın zamanda Çınar Kahvaltı Evi’ni açmıştık. Şimdi de bir lavanta köyümüz var. Burada da bir şenlik yapacağız. En son Çayırköy’de bulunan Lavanta Parkı’mızda güzel bir şenlik yapacağız.
“HASAT ŞENLİĞİ DE YAPACAĞIZ”
Lavantalarımızın hasadı yaklaştığında da hasat şenliklerimiz olacak. Bu sene lavanta bahçelerimizde güzel etkinliklerimizle vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Mor ve yeşilin bir arada olduğu çok güzel bahçelerimiz oldu. Ayrıca ailelerimiz ve çocuklar için güzel alanlar yaratıyoruz. Buralarda çok güzel etkinlikler yaparken aynı zamanda ekolojik bir farkındalık yaratmış olacağız. Burada üretilen ürünler aynı zamanda ekonomiye dönüşüyor. Lavanta bahçelerimizde şenliklerimize Pazar günü başlıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı şenliklerimize davet ediyoruz” dedi.
Gündem, 13 Temmuz 2023 11:41
Yorumlar (0)
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
Büyükakın’dan şehit ailesine bayram ziyareti
Tavuk fiyatları da aldı başını giti
Vali Aktaş sürücüleri uyardı!
Başkan Ömeroğlu’ndan birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu
Gebze Ticaret Odası yöneticileri vatandaşlara bayram çöreği ikram etti
Körfez Belediyesi’nde bayramlaşma: Başkan Söğüt personele teşekkür etti
Antikkapı, binlerce kişiyi doyurdu
Hürriyet: Mutluluk dolu bir bayram diliyorum
SEDAŞ’ta bayramlaşma heyecanı
Bülent Sarı: Adaletten yana ve özgür nice bayramlar
Bakan Gürlek buna ne diyecek?
Gebze’de trafiği rahatlatacak proje yoğun tempoda sürüyor
Büyükakın’dan bayram mesajı
Kocaeli’de bayramda trafik tedbirleri: O araçlara kısıtlama
