Atatürk vapurunda 8 milyon avroluk dönüşüm
Gündem, 12 Temmuz 2023 03:47Büyükşehir, Avrupa Birliği Horizon Programıyla daha temiz bir dünya için dizel yakıtla çalışan Atatürk Yolcu Vapurunu elektrikli sisteme dönüştürüyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çevreci belediye kimliğiyle toplu taşıma araçlarında doğaya salınan karbondioksiti en aza indirmek için çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda Büyükşehir, Avrupa Birliği Horizon Programıyla dizel yakıtla çalışan Atatürk Yolcu Vapurunu elektrikli sisteme dönüştürüyor. Fon miktarı 8 milyon avroyu bulacak projede geliştirme ve araştırma sonucunda elektrikli bataryanın Atatürk Yolcu vapuruna montajı sağlanacak.
ATATÜRK VAPURUNA TEKNİK GEZİ
Büyükşehir, Avrupa Birliği Horizon Programıyla daha temiz bir dünya için dizel yakıtla çalışan Atatürk Yolcu Vapurunu elektrikli sisteme dönüştürüyor. Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğine sahip bu dönüşümün detaylarının konuşulduğu proje teknik toplantısı, Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıya, yurt dışından gelen uzmanların yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına proje yürütücüleri olarak Deniz Ulaşım Şube Müdürlüğü ile Avrupa Birliği Şube Müdürlüğünün teknik personelleri katıldı. Toplantıda Atatürk yolcu motorunun tahrik sistemi dizel yakıt sisteminden bataryalı (elektrikli) tahrik sistemine dönüştürülmesi konuşuldu. Atatürk Yolcu Vapuruna uygun bataryaların seçilmesi ve yerine montaj yapılması da konuşan konular arasındaydı. Toplantı öncesi Atatürk Yolcu Vapurunda teknik gezi yapıldı.
.gif)
AVRUPA BİRLİĞİ FONU
Proje kapsamında Belçika merkezli Yeşil Teknolojiler İçin Brüksel Araştırma ve Yenilik Merkezi’nin Horizon Europe Call ' HORIZON-CL5-2022-D5-01-01, çağrısı ile sözleşmeler 01.01.2023 tarihi itibariyle imzalanmış ve geliştirme işlemleri başlatılmıştı. Bu dönüşümün Avrupa Birliği Fonu ile yapılması ve Türkiye’de ilk ve tek olması açısından büyük önem arz ediyor. Fon miktarı 8 milyon avroyu bulacak projede geliştirme ve araştırma sonucunda 3 MVA kapasiteli bataryanın Atatürk Yolcu vapuruna montajı sağlanacak. Montaj sonucunda batarya Büyükşehir’e ait olacak.
AB FONU İLE TOPLANTILAR
Proje kapsamında Belçika merkezli Yeşil Teknolojiler İçin Brüksel Araştırma ve Yenilik Merkezi’nin organizasyonu ile yüzyüze toplantılar gerçekleştirildi. Bu projenin yürütülmesiyle alakalı olarak olarak Kocaeli Kongre Merkezinde 6-7 Temmuz tarihlerinde iki gün süreyle toplantı yapıldı. Bu toplantıya konsorsiyum olarak yurt dışı ve yurt içinden 14 firma yetkilisi katılım sağladı.
FLEXSHİP ismiyle anılacak proje için Avrupa Birliği Destekli Projenin isminin FLEXSHİP olarak anılması kararı alındı, kullanıcılar sosyal medyada bu şekilde takip edebilecek.
https://www.linkedin.com/showcase/flexship-project/
Gündem, 12 Temmuz 2023 03:47
Yorumlar (0)
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
