Kandıra’da hayat normale döndü
Gündem, 11 Temmuz 2023 10:09Son yılların en büyük sel felaketini yaşayan ve metrekareye 92 kilogram yağmur düşen Kandıra’da yaralar sarılıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, AFAD ve Valiliği’nin uyarılarının ardından hafta sonu başlayan kuvvetli yağıştan en fazla etkilenen ilçe metrekareye 92 kilogram yağmur düşen Kandıra oldu. Sarısu Deresi ve Kanlı Dere taştı. Sağanak yağış sonrası Kışla Köprüsü, Kaynarca Kandıra yolu bir süreliğine trafiğe kapatıldı. Cebeci Mahallesi'nde giriş katlarında bulunan ev ve işyerlerini su bastı. Kerpe Paşaağzı Deresi'nin taşması sonucu çevredeki sitelerin otoparklarında bulunan araçlar zarar gördü. Kandıra merkezde 12 evin zemin katlarını su bastı, 9 maddi hasarlı kaza meydana geldi. Lokmanlı, Döngelli, Kırkarmut, Bozburun ve Akbal mahallelerindeki ekili tarım alanları selden büyük zarar gördü.
ELBİRLİĞİ İLE KOORDİNASYON İÇİNDE ÇALIŞTILAR
Şiddetli yağmur ve fırtına alarmının verilmesi sonrası teyakkuza geçen Kandıra Belediyesi, tüm ekip ve ekipmanları ile sahaya indi. Koordinasyon içinde sahaya inen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İSU, İtfaiye, Kandıra Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, sel ve su baskınlarının önüne geçmek için iş makineleri ile sele müdahale etti. Su basan evlerden sular tahliye edilirken, suyun akışının sağlanması için tıkanan mazgallar ve dere yatakları açıldı. Sokaklarda oluşan çamur ve birikintiler temizlendi. Ameliyat sonrası evinde istirahatte olan Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan’ın koordinasyonunda yürütülen iki günlük yoğun müdahalenin ardından Kandıra’da hayat normale döndü.
.gif)
BAŞKAN TURAN SOSYAL MEDYA HESPLARINDAN AÇIKLADI
Kandıra Belediyesi ekipleri sokak sokak yapılan inceleme ve tespit çalışmasının ardından aciliyet esasına bağlı olarak selden etkilenen bölgelerde müdahale ve rehabilite çalışmalarına devam ediyor. Adnan Turan tarafından sosyal medya hesaplarından yapılan açıklama da yaraların sarıldığı belirtildi. Turan Sosyal medya hesaplarından , ‘’ Tüm gücümüzle sahadaydık. Özellikle sahillerimizde yoğun sağanak yağış ve ardından su baskınları sonucu oluşan olumsuzlukları gece gündüz demeden çalışarak el birliği içinde bertaraf ettik. Kandıra'da çok şükür hayat normale döndü. Eksik kalan yerlerin de tamamının tespiti yapıldı. En kısa sürede tüm olumsuzlukları gidermek için çalışmaya devam ediyoruz. Rabbim beterinden saklasın.’’ şeklinde açıklama da bulundu.
KANDIRA BELEDİYESİNDEN BARTIN’A DESTEK
Hayatın normale döndüğü Kandıra’da Başkan Turan, 1 kazıcı yükleyici kepçe ve iki personelini Bartın'da meydana gelen sel felaketine destek olmak üzere Bartın’a gönderdi.
Gündem, 11 Temmuz 2023 10:09
Yorumlar (0)
Erdoğan yanlış bilgilendiriliyor!
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
