Kandıra’da hayat normale döndü
Gündem, 11 Temmuz 2023 07:57Son yılların en büyük sel felaketini yaşayan ve metrekareye 92 kilogram yağmur düşen Kandıra’da yaralar sarılıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, AFAD ve Valiliği’nin uyarılarının ardından hafta sonu başlayan kuvvetli yağıştan en fazla etkilenen ilçe metrekareye 92 kilogram yağmur düşen Kandıra oldu. Sarısu Deresi ve Kanlı Dere taştı. Sağanak yağış sonrası Kışla Köprüsü, Kaynarca Kandıra yolu bir süreliğine trafiğe kapatıldı. Cebeci Mahallesi'nde giriş katlarında bulunan ev ve işyerlerini su bastı. Kerpe Paşaağzı Deresi'nin taşması sonucu çevredeki sitelerin otoparklarında bulunan araçlar zarar gördü. Kandıra merkezde 12 evin zemin katlarını su bastı, 9 maddi hasarlı kaza meydana geldi. Lokmanlı, Döngelli, Kırkarmut, Bozburun ve Akbal mahallelerindeki ekili tarım alanları selden büyük zarar gördü.
ELBİRLİĞİ İLE KOORDİNASYON İÇİNDE ÇALIŞTILAR
Şiddetli yağmur ve fırtına alarmının verilmesi sonrası teyakkuza geçen Kandıra Belediyesi, tüm ekip ve ekipmanları ile sahaya indi. Koordinasyon içinde sahaya inen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İSU, İtfaiye, Kandıra Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, sel ve su baskınlarının önüne geçmek için iş makineleri ile sele müdahale etti. Su basan evlerden sular tahliye edilirken, suyun akışının sağlanması için tıkanan mazgallar ve dere yatakları açıldı. Sokaklarda oluşan çamur ve birikintiler temizlendi. Ameliyat sonrası evinde istirahatte olan Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan’ın koordinasyonunda yürütülen iki günlük yoğun müdahalenin ardından Kandıra’da hayat normale döndü.
.gif)
BAŞKAN TURAN SOSYAL MEDYA HESPLARINDAN AÇIKLADI
Kandıra Belediyesi ekipleri sokak sokak yapılan inceleme ve tespit çalışmasının ardından aciliyet esasına bağlı olarak selden etkilenen bölgelerde müdahale ve rehabilite çalışmalarına devam ediyor. Adnan Turan tarafından sosyal medya hesaplarından yapılan açıklama da yaraların sarıldığı belirtildi. Turan Sosyal medya hesaplarından , ‘’ Tüm gücümüzle sahadaydık. Özellikle sahillerimizde yoğun sağanak yağış ve ardından su baskınları sonucu oluşan olumsuzlukları gece gündüz demeden çalışarak el birliği içinde bertaraf ettik. Kandıra'da çok şükür hayat normale döndü. Eksik kalan yerlerin de tamamının tespiti yapıldı. En kısa sürede tüm olumsuzlukları gidermek için çalışmaya devam ediyoruz. Rabbim beterinden saklasın.’’ şeklinde açıklama da bulundu.
KANDIRA BELEDİYESİNDEN BARTIN’A DESTEK
Hayatın normale döndüğü Kandıra’da Başkan Turan, 1 kazıcı yükleyici kepçe ve iki personelini Bartın'da meydana gelen sel felaketine destek olmak üzere Bartın’a gönderdi.
Gündem, 11 Temmuz 2023 07:57
Yorumlar (0)
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
