Cirit Şöleni nefes keti
Gündem, 10 Temmuz 2023 03:19Derince Belediyesi'nin Kocaeli Erzurumlular Derneği ile birlikte düzenlediği "Geleneksel Ata Sporumuz Cirit Şöleni" yağışlı havaya rağmen yoğun katılımla coşku içerisinde gerçekleşti
KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
Geleneklerimizi yansıtan cirit sporunu yaşatmak ve gençlere tanıtmak amacıyla Derince Belediyesi’nin Kocaeli Erzurumlular Derneği ile birlikte düzenlediği ‘Ata Sporumuz Cirit Şöleni’ bu yıl yine vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen Ata Sporumuz Cirit Şöleni, etkinlikleri kapsamında ilk olarak eski Kocaeli Erzurumlular Derneği önünden cirit alanına kortej yürüyüşü yapıldı. Yenikent Mahallesi, Ertuğrul Gazi Bulvarı’nda (Derince Anadolu Meslek Lisesi Arkası) kurulan cirit alanında gerçekleşen programa yağışlı havaya rağmen protokol ve vatandaşlar yoğun katılım sağladı.
PROTOKOLDEN YOĞUN İLGİ
Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkanı Avni Gözütok’un ev sahipliğinde gerçekleşen Ata Sporumuz Cirit Şöleni’ni AK Parti Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve Veysel Tipioğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, STK başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar takip etti. Ozanlar, sanatçılar ve Erzurum Bar ekibinin sahne aldığı programda Çayırova Anadolu Spor Kulübü Derneği cirit ekibinin gösterileri büyük beğeni topladı.
GELENEKLERİ YAŞATIYORUZ
Selamlama konuşmalarının yapıldığı programda Milletvekili Hülagü, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın, Gebze Belediye Başkanı Büyükgöz ve Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkanı Gözütok önemli mesajlar verdi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de konuşmasında geleneklerin yaşatılmasına önem verdiklerini belirterek “İki yıldır düzenlediğimiz ve sizlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğimizi artık geleneksel hale getirdik. Geçmişini bilmeyenin geleceğini tayin edemeyeceğini çok iyi biliyoruz Yarınlarımız için adımlarımızı atarken geleneklerimizden kopmadan, kültürümüzü gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz” dedi.
.gif)
Gündem, 10 Temmuz 2023 03:19
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
