Muharrem Tutuş: Geldikleri gibi gidecekler
Siyaset, 04 Temmuz 2023 10:50AK Parti İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş:” İzmitli hemşehrilerimizin kaynaklarını, sürekli eşe dosta peşkeş çekip yakalandıkları her ihalenin ardından cevap vermek yerine iftira atmaya, gündem değiştirmeye ve Büyükşehir’i hedef tahtasına koyma gayretine devam ediyorlar dedi
“İZMİT BELEDİYESİ’Nİ ZARARA UĞRATTIN”
Başkan Tutuş yaptığı açıklamalarının devamında: ”İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, biz sana bir yıldan bu yana fahiş fiyata yaptığın fotokopi ihalesini soruyoruz, sen bize masal anlatıyorsun. Biz diyoruz ki; Fahiş fiyata aldığın fotokopi kağıtlarıyla İzmit Belediyesi’ni zarara uğrattın, sen hedef şaşırtmaya çalışıyorsun, ne yapıp edip konuyu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne getiriyorsun.Yeter artık bu oyundan vazgeç.
“KİRALAMA HİZMETİ ALIMI İHALESİNİ SANKİ BENZER BİR İHALEYMİŞ GİBİ”
Sen İzmit Belediyesi olarak, basit bir fotokopi kağıdı ihalesi yapıyorsun; 1.100 koli A4 ile 100 koli A3 kağıdı alıyorsun. Ve bir kez daha İzmit’i ve İzmit halkını 300 bin TL zarara uğratıyorsun.Biz bunu ortaya çıkarınca da her zaman olduğu gibi cevap vermek yerine hedef şaşırtmaya çalışarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yazıcı kiralama hizmeti alımı ihalesini sanki benzer bir ihaleymiş gibi gündeme getiriyorsun. İzmit’in ki basit bir fotokopi kağıdı ihalesi, Kocaeli Büyükşehir’in ihalesinde ise yazıcı, kartuş, yazıcı cihazının arıza ve bakımı gibi komple bir hizmet alımı söz konusu. Yani yine elmayla armudu kıyaslamaya çalışıyorsun.
"ÇOK İSTİYORSAN GEL O ZAMAN BİR KIYASLAMA YAPALIM”
Bakın; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kısmi teklife açık ve rekabeti destekleyen bu açık ihalesine CBM ve GAMA olmak üzere 2 firma katılıyor. Büyükşehir’in idari birimlerinin ihtiyaçlarını karşılayan ihale CBM, eğitim birimlerinin ihtiyaçlarını karşılayan ihale ise GAMA firmalarına kalıyor. Bu ihaleyle Büyükşehir, hem yazıcı hem de bu cihazların kartuş, bakım ve onarım işlerini birden karşılıyor. Yazıcı bakım ve tamiri için personel çalıştırmıyor, yazıcıların yaşı seçilebiliyor, yazıcı arızalandığında firma yeni yazıcı getiriyor, arızalar firma tarafından hızla çözülüyor. Böylece çok büyük bir tasarruf elde ediliyor. Şimdi, çok istiyorsan gel o zaman bir kıyaslama yapalım; İzmit Belediyesi olarak, 19 Temmuz 2022’de 1.100 koli A4 kağıdı ve 100 koli A3 kağıdı alarak, 800.000 bin TL ödeme yapıyorsun.Tesadüfe bakın ki; bundan bir gün önce yani 18 Temmuz’da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir miktar A4 kağıdı alımı yapıyor. Büyükşehir 50 koli A4 kâğıdını birim fiyatı 379 TL’den satın alıyor.
“FOTOKOPİ KAĞITLARINI AKRABANIN ŞİRKETİNDEN Mİ ALDIN”
Basit bir hesapla eğer İzmit Belediyesi; bir gün önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ihaledeki fiyatlarla 1.100 koli A4 ve 100 koli A3 kağıdı satın alsaydı, bakın buraya çok dikkat edin; 800 bin TL yerine sadece sadece 495.800 TL ödeyecekti. Yani sırf birilerini zengin etmek için % 60 oranında daha pahalıya fotokopi kağıdı almayacaktı. Şimdi tekrar soruyorum; Bu fotokopi kağıtlarını akrabanın şirketinden mi aldın, neden pahalıya aldın, İzmit’in 300 bin lirasını kime ve neden peşkeş çektin?
“BU TİYATROYU YILLARDIR OYNUYORLAR”
Gördüğünüz gibi; İzmit Belediyesi basit bir fotokopi ihalesiyle Büyükşehir’in yazıcı kiralama hizmet alımı ihalesini karşılaştırmaya ve böylece hedef şaşırtmaya çalışıyor. Bu tiyatroyu yıllardır oynuyorlar, bu gidişle önümüzdeki yerel seçimlere kadar da oynamaya devam edecekler. Bundan sonra da İzmit’te yaşayanların paralarını başkalarına peşkeş çektikleri her ihalenin ardından cevap vermek yerine iftira atmaya, gündem değiştirmeye, Büyükşehir’i hedef tahtasına koyma gayretine devam edecekler. Ondan sonra da geldikleri gibi gidecekler" dedi
Siyaset, 04 Temmuz 2023 10:50
Yorumlar (0)
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
Büyükakın’dan şehit ailesine bayram ziyareti
Tavuk fiyatları da aldı başını giti
Vali Aktaş sürücüleri uyardı!
Başkan Ömeroğlu’ndan birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu
Gebze Ticaret Odası yöneticileri vatandaşlara bayram çöreği ikram etti
Körfez Belediyesi’nde bayramlaşma: Başkan Söğüt personele teşekkür etti
Antikkapı, binlerce kişiyi doyurdu
Hürriyet: Mutluluk dolu bir bayram diliyorum
SEDAŞ’ta bayramlaşma heyecanı
Bülent Sarı: Adaletten yana ve özgür nice bayramlar
Bakan Gürlek buna ne diyecek?
Gebze’de trafiği rahatlatacak proje yoğun tempoda sürüyor
Büyükakın’dan bayram mesajı
Kocaeli’de bayramda trafik tedbirleri: O araçlara kısıtlama
Başkan Gökçe’den hoşgörü ve dayanışma vurgusu
Kocaeli Valiliği uyardı: Sağanak yağışlara dikkat!
Bayramda o şekerlere dikkat!
