Ülkemizin bugünü Madımak’ta kuruldu
Siyaset, 01 Temmuz 2023 13:5333 aydın, yazar, sanatçı ve 2 otel görevlisinin yakılarak katledildiği Sivas Katliamı’nın 30. yılında Emek Partisi açıklama yayımladı.
Emek Partisi imzasıyla yayımlanan açıklamada, “Bir daha böyle katliamlar ve kıyımlar yaşanmasın diye mücadelemiz sürecek, Sivas ölümsüzleri mücadelemizde yaşayacaktır.” denildi.
Açıklamanın tamamı şu şekilde;
Sivas Katliamı’nın üzerinden 30 yıl geçti. Pir Sultan Abdal Kültür Şenliği 2 Temmuz 1993’te kana bulanmış 33 aydın ve iki otel görevlisi öldürülmüştü.
O gün Cuma namazı sonrası şeriat sloganları atarak şehirde dolaşmaya başlayan ve nihayet sanatçıların kaldığı Madımak Oteli’ne yürüyerek binayı kuşatan güruh bulundukları makamda hiçbir şey yapmayarak olayların gelişimine izin veren Vali’nin, Emniyet Müdürünün, Jandarma Komutanı’nın gözleri önünde Madımak’ı ateşe verdiler.
O sırada iktidarda Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan ise kontra özel örgütlere adı karışmış, döneminde sayısız faili meçhullerin ve yargısız infazların yaşandığı Tansu Çiller’di.
Bu katliam sadece Madımak Oteli’nde yaşamını yitiren sanatçı ve aydınlara yapılmadı. Göz yumulan, kışkırtılan gerici güruhun yaktığı ateşle ülkenin bütün geleceğine de yön verildi. Bugün iktidar eliyle kurumlaştırılan faşizm geçmişin katliamlarını yol yapmıştır. Sivas katliamının gerçekleştiği yıl yaşananlara bakmak yeterlidir. 90’lı yılların ilk yarısında çok sayıda Kürt demokratı, köylüsü, gazetecisi kaybedildi. Gözaltında kayıp vakaları yaşandı, yargısız infazlar gerçekleşti. Sivas kıyımı bu uzun zincirin bir halkasıdır.
Katliamdan sonra yıllarca süren davalarda azmettirenler, örgütleyenler, katilleri koruyanlar dışarıda kaldı. Az sayıda gösterici göstermelik bir yargılama sonunda cüzi cezalar aldılar. Bunların bir kısmı 3-5 sene içinde tahliye edildi. Hiç ceza almayan elebaşları ise 30 yıllık zamanaşımından yararlandılar ve cezadan kurtuldular. Zamanın başbakanı Çiller zaten linççilere bir şey olmadığı için seviniyordu. Erdoğan da zaman aşımından yararlanıp tahliye olan mahkumlar için hayırlı olsun dedi. Sanıkların avukatlarının bir kısmı milletvekili yapılarak ödüllendirildi.
Sivas katliamında diri diri yakılan aydınlarımızı, sanatçılarımızı, gençlerimizi unutmayacağız. Halkın nezdinde bu insanlık suçunun zaman aşımı yoktur. Sivas Katliamının faillerini biliyor, tanıyoruz.
Bir daha böyle katliamlar ve kıyımlar yaşanmasın diye mücadelemiz sürecek, Sivas ölümsüzleri mücadelemizde yaşayacaktır.
Siyaset, 01 Temmuz 2023 13:53
Yorumlar (0)
Euro cinsinden asgari ücret artışında Türkiye en düşük ikinci ülke
Kartepe’de karavan parkı sinek avlıyor!
Adapazarı-Gebze treni daha fazla kişiye hizmet verebilir
Başkan Gökçe: En büyük hedefimiz üreticiyi desteklemek
Bir Şehir Hastanesi yerine 25 tane semt hastanesi yapılırdı!
KOTO ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Sağlık Komitesi’nden işbirliği mesajı
Zeray GYO’nun halka arzına 2 kat talep
İzmit’te 3 gün bu saatler arasında elektrikler kesilecek
Hısım akraba yönetimi!
Körfez’de NİMOSK Karting Yarışı ilgi ve heyecanla takip edildi
Anahtar Partisi Karamürsel İlçe Yürütme Kurulu toplandı
Belediye Başkanı Gülşah Durbay amansız hastalığa yenildi
Belediyeyi eleştiren gazetecilere ağır hakaretler etti
Karşılıksız çeklerde rekor artış
Kışın araç sahiplerinin bu ihmali binlerce liralık masraf çıkarıyor!
Köfteci Yusuf'ta dönerin içinden çivi çıktı!
Kartepe’nin sahibi yok!
Gölcük’te Bilgin Caddesi yenilendi
Ebru Teğmen ünlü iş insanının şirketinde işe başladı
Suça karışmamış PKK'lı ifadesi hangi aklın, hangi hukukun ürünü?
Emekli maaşıyla yaşamını sürdüremediği için çöplerden kağıt topluyor
Kocaeli’nin geleceğini şekillendiren yatırımlar
KOÜ’de servis araçları kullandırılmayan personellere yol masrafları ödensin!
Vali Aktaş, MÜSİAD’ın o programına katıldı
TMO'da rekor zarar! Çiftçi topraktan kopartılıyor
Telefon ve bilgisayar alacaklar dikkat!
21 ile kar yağacak, Kocaeli'ye rötarlı gelecek!
Dolandırıcılardan yeni tuzak!
Sahte dolar şoku! 50 ve 100'lükleri kimse almıyor
Emeklilerin maaş zammı tablosu ortaya çıktı
Büyükakın, Gebze Eskihisar Kavşağı'nda o projeyi yerinde inceledi
Ercan’dan Dokuzlar’a: Yüzsüzlük gizlenen raporlardadır
GEBKİM OSB standına perakende ve sanayi temsilcilerinden yoğun ilgi
Kardelen Hareketi’nde vefa İstanbul’da bir semt değil!
Fatih Erbakan'dan sert sözler!
AKP’li Dokuzlar, Hürriyet’i hedef aldı
Fevziye Cami Park alanı yenileniyor
MHP Dilovası’nda hanelere misafir oluyor
Çayırova’nın genç basketbolcuları Play-Off oynamaya hak kazandı
