Ülkemizin bugünü Madımak’ta kuruldu
Siyaset, 01 Temmuz 2023 17:0433 aydın, yazar, sanatçı ve 2 otel görevlisinin yakılarak katledildiği Sivas Katliamı’nın 30. yılında Emek Partisi açıklama yayımladı.
Emek Partisi imzasıyla yayımlanan açıklamada, “Bir daha böyle katliamlar ve kıyımlar yaşanmasın diye mücadelemiz sürecek, Sivas ölümsüzleri mücadelemizde yaşayacaktır.” denildi.
Açıklamanın tamamı şu şekilde;
Sivas Katliamı’nın üzerinden 30 yıl geçti. Pir Sultan Abdal Kültür Şenliği 2 Temmuz 1993’te kana bulanmış 33 aydın ve iki otel görevlisi öldürülmüştü.
O gün Cuma namazı sonrası şeriat sloganları atarak şehirde dolaşmaya başlayan ve nihayet sanatçıların kaldığı Madımak Oteli’ne yürüyerek binayı kuşatan güruh bulundukları makamda hiçbir şey yapmayarak olayların gelişimine izin veren Vali’nin, Emniyet Müdürünün, Jandarma Komutanı’nın gözleri önünde Madımak’ı ateşe verdiler.
O sırada iktidarda Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan ise kontra özel örgütlere adı karışmış, döneminde sayısız faili meçhullerin ve yargısız infazların yaşandığı Tansu Çiller’di.
Bu katliam sadece Madımak Oteli’nde yaşamını yitiren sanatçı ve aydınlara yapılmadı. Göz yumulan, kışkırtılan gerici güruhun yaktığı ateşle ülkenin bütün geleceğine de yön verildi. Bugün iktidar eliyle kurumlaştırılan faşizm geçmişin katliamlarını yol yapmıştır. Sivas katliamının gerçekleştiği yıl yaşananlara bakmak yeterlidir. 90’lı yılların ilk yarısında çok sayıda Kürt demokratı, köylüsü, gazetecisi kaybedildi. Gözaltında kayıp vakaları yaşandı, yargısız infazlar gerçekleşti. Sivas kıyımı bu uzun zincirin bir halkasıdır.
Katliamdan sonra yıllarca süren davalarda azmettirenler, örgütleyenler, katilleri koruyanlar dışarıda kaldı. Az sayıda gösterici göstermelik bir yargılama sonunda cüzi cezalar aldılar. Bunların bir kısmı 3-5 sene içinde tahliye edildi. Hiç ceza almayan elebaşları ise 30 yıllık zamanaşımından yararlandılar ve cezadan kurtuldular. Zamanın başbakanı Çiller zaten linççilere bir şey olmadığı için seviniyordu. Erdoğan da zaman aşımından yararlanıp tahliye olan mahkumlar için hayırlı olsun dedi. Sanıkların avukatlarının bir kısmı milletvekili yapılarak ödüllendirildi.
Sivas katliamında diri diri yakılan aydınlarımızı, sanatçılarımızı, gençlerimizi unutmayacağız. Halkın nezdinde bu insanlık suçunun zaman aşımı yoktur. Sivas Katliamının faillerini biliyor, tanıyoruz.
Bir daha böyle katliamlar ve kıyımlar yaşanmasın diye mücadelemiz sürecek, Sivas ölümsüzleri mücadelemizde yaşayacaktır.
Siyaset, 01 Temmuz 2023 17:04
Yorumlar (0)
KOÜ’de kulakların pasını silen müzik dinletisi
Hayat kimya, Türkiye’nin en mutlu işyerleri listesinde
Başkan Hürriyet Fas’taki UCLG Dünya Kongresi’nde konuşacak
Vali Aktaş, Derince’de projeleri yerinde inceledi
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan Mayıs ayında 54 soru önergesi, 26 komisyon başvurusu
Hak arayan öğretmene cop, yoksulluğa ve adaletsizliğe sessizlik!
Başkan Büyükakın, Değirmendere sahilindeki çalışmaları yerinde inceledi
Anahtar Parti Kocaeli’de toplanamıyor!
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sınırcı’nın KOTO ziyaretinde neler konuşuldu?
OYAK Çimento’nun o raporunda ne var?
Çayırova’da Spor Lisesi inşaatında tempo yüksek
Körfez Petkim Orta Okulu’nun kızlarından büyük proje
Büyükşehir, Fuar Park ile gurur duyuyor!
Bahçeli yine esti gürledi!
Binlerce kişinin emekli maaşları iptal edildi
Bir haftada 33 kişi boğulmaktan kurtarıldı!
Dev temizlik şirketi de iflas etti
AKP'nin elinde topluma söyleyecek bir öyküsü kalmadı
Bir başkan daha tutuklandı
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
