Ali Yıldız’dan İzmit’in Kurtuluşu ve Kurban Bayramı mesajı
Gündem, 27 Haziran 2023 07:33Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Ali Yıldız, İzmit’in kurtuluş yıl dönümü ve Kurban Bayramı ile ilgili mesaj yayınladı.
Başkan Ali Yıldız’ın açıklamasının içeriği şöyle:
Değerli hemşerilerimiz, kıymetli Türk Milliyetçileri; Bu yıl Kurban Bayramının ilk günü İzmit için önemli bir tarihe denk gelerek, bizleri adeta çifte bayram coşkusuna gark etti.
Ertuğrul Gazi Atamızın yol arkadaşı, iftihar ettiğimiz ceddimiz AKÇAKOCA Bey’in mirası, Anadolu’nun nadide beldesi İzmit’te memleketimizin kalanı gibi işgalci çizmelerle kirletilmeye çalışılmıştı.
İstanbul’a olan yakınlığı sebebi ile Kuvayi Milliye’nin güzergahı, Ankara yolunda ilk durak Kocaeli olmuştur. Dönemin Türk Milliyetçileri o zamanlar hizmet veren gerek Kandıra Türk Ocağında ve gerek İzmit Türk Ocağı vasıtası ile üzerlerine düşen her vazifeyi ifa etmişlerdir. Kara Fatma Hanım’ın, İpsiz Recep’in, Yahya Kaptan’ın ve daha nice kahramanın kurtuluşumuz için gösterdikleri fedakarlıklar bizler için övünç kaynağı olduğu kadar, her biri hem bizim hemde genç nesillerimiz için örnek değerlerimizdir.
Başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere zor zamanlarda kendilerini ortaya atan Cumhuriyetimizin kurucusu Türk Milliyetçisi ecdadımızı, şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyoruz.
Bugün kurban ibadetinin bir ön gereği olan hürriyetimizi bizlere sağladıkları için her birine minnettarız. Türk Ocakları her yıl olduğu gibi bu yılda Türk Dünyasına Kurban bağışlarını ulaştırmayı sürdürmektedir.
Genel Merkezimin "Türk Eli Kurban Kampanyası” başlığı ile yürüttüğü çalışmada yurt dışında Suriye Türkleri ( Türkmendağı), Çobanbey Türkmenleri, Afrin (Şam-Hama-Humus Türkmenleri),Kuzey Makedonya Türkleri, Irak Türkleri ( Kerkük, Telafer), Erbil Türkmenleri ve Kırım Türkleri ile yurt içinde Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye gibi depremden etkilenen şehirlerimizde kesimler yapılarak etler uygun şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.
Türk Milliyetçisi hayırseverlerimizin bayramdan çok önce bu kampanya dahilindeki kontenjanları doldurduğunu belirtmek isteriz. İbadetini icra ederken Türk Ocaklarını vesile eden bütün vatandaşlarımıza tek tek teşekkür ederiz.
Türk ve İslam Alemi zalimlerin ve hainlerin her zaman hedefindedir. Geçtiğimiz günlerde basın açıklamamız ile kınadığımız bu art niyetli melunlar sebebiyle Doğu Türkistan, Mynmar ve Filistin gibi mazlum coğrafyalar bayrama hasret diyarlardır. Cenab-ı Allahtan bu beldelere bayramı Türk milliyetçileri eliyle ulaştırmasını niyaz eder, mübarek Kurban Bayramınızı tebrik ederiz.
Gündem, 27 Haziran 2023 07:33
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
